Julkort

Jaa nu är det offeciellt dags att börja skicka julkort! För i dag kom årets julkortspåse hem i brevlådan. Jag tycker faktist att den var riktigt fin. Kommer dock inte ihåg hur den såg ut förra året så jag har ju i och för sig inget att jämföra med.




Jag älskar verkligen att skicka julkort! Och det är så kul att få dem också. Att sitta och kolla på bilder på alla man känner och bara få en liten julhälsning. Har ni tänkt på det ätt det är nästan bara på julen som man skickar kort och brev. Det kanske att det blir lite mer specielt! Brukar ni skicka mycket julkort?

//
Ellen
Ellen

Hejdå Lisa!

Läste nyss en inte så rolig sak.. Vår absoluta favoritjulbloggare, Lisa, ska sluta blogga! Vill passa på att tacka henne för en underbar blogg; vi har följt den slaviskt flera gånger om dagen! Trodde inte man skulle reagera så starkt av detta, men vi tycker det är jättetråkigt.. Förstår verkligen ABSOLUT vad hon menar och varför hon slutar, och bloggen ska ju verkligen inte komma i vägen för julen.  

Vet inte om det känns cheesy att ta upp det i ett enskilt inlägg, men kände nästan att vi var tvunga till det. Under dessa månader har vi liksom "lärt känna" henne, även om vi aldrig träffat henne. En konstig känsla! Vi har alltid fått de längsta och mysigaste kommentarerna av henne, och hennes blogginlägg har varit underbara:) 

Vart ska jag (Axelina) nu ta vägen när jag besöker Norrland? haha;D

Tack så jättejättemycket för de här månaderna, och för din fina blogg! Och hoppas du får en helt underbar jul och hinner njuta fullt ut:) GOD JUL LISA!





Kram Axelina & Ellen

Allmänt

Julkalender!

Tack för alla tippsen om jukalender! Jag nappade på ett och gick idag och köpte en helt vanlig i papper på MamsellK. Vilket , som sagt, är Uppsalas mysigaste affär! Där hittade jag en väldigt gullig rosa och glittrig kalender. Det passar mig perfekt. Jag har ingen aning om det är roliga saker i luckorna, men det är ändå något speciellt med att öppna en ny varje dag!
                
                

Nu längtar jag riktigt mycket till i morgon för at få se vad som gömmer sig bakom första luckan! Men också för att få kolla på första avsnittet på årets julkalender :)

/Ellen
Ellen

Snart december!

Jag kan knappt förstå att det är december i övermorgon, känns helt osannolikt. Jag har liksom inte tänkt på det på riktigt förrän nu! Man hade så mycket fokus på första advent, det har varit allt jag tänkt på. Men på onsdag är det FÖRSTA DECEMBER! Har fortfarande inte köpt nån julkalender..:( Alla jag hittat har varit så fula, inte alls juliga och mysiga.. Får försöka klara mig utan om jag inte hinner hitta någon innan dess.

Fick lite hemlängtan idag, känns konstigt att inte ha familjen runt sig när det börjar närma sig jul. Tycker jag har fått väldigt mysigt här i lägenheten, och försöker skapa så mycket julkänsla som det bara går, men det saknas alltid någonting när man inte har familjen hos sig! Tänker på hur fint det ser ut där hemma nu, och kom att tänka på våra mysiga adventstraditioner. Vi brukar alltid ha en stor fika med massa lussebullar och glögg. Sen brukar jag och mina syskon alltid få en liten adventspresent! Men ska inte klaga på min första advent! Den firades med underbara vänner och pepparkaksbak!:)



Den 17e bär det av ner mot pappa, och den 22a åker jag till mamma, där jag ska fira jul! Längtar ihjäl mig! Hoppas ni har haft en fin vinterdag (vi har haft -14 grader idag!)!



//Axelina
Axelina

Hjälp!

På onsdag är der ju som alla vet första december! Äntligen säger jag bara. Julkalnedern börjar på tv och man öppna första luckan i årets kalender. Men jag har ingen julkalender!! Katastrof. Jag vill inte ha Tv och Radio varianten, den har min lillasyster så jag får se allt ändå. Och jag har godisförbud också så en chokladkalender kan jag inte heller ha... Jag vill verkligen ha någon för ett är så mysigt när man varje dag får öppna en lucka och hela tiden räknar ner till julafton!
Har ni några tips på julkalendrar som passar mig?


            

//Ellen

Ellen

1:a Advent

Jag har kanske haft världens sämsta första advent! Jag har pluggat precis hela dagen. Från kl 12 till nu. Men sånt är livet ibland. Jag har inte ens hunnit äta en enda pepparkaka eller kollat på Shrek som jag verkligen ville. Men nu är jag äntligen klar och julstämningen är på topp. Pappa kokar glögg och mamma sitter och spelar julmusik på pianot. Så snart blir det advents fika och äntligen lite julmys!







När det ser ut så här hemma då är jag riktigt lycklig!

//Ellen




Allmänt

1:a advent!

Hoppas alla har en underbar första advent! Det har jag i alla fall:) Vi har bakat massa pepparkakor, lyssnat på julmusik och tänt en massa ljus! Där ute är det riktig snöstorm, här är mängder av snö!! Ikväll tänkte jag värma lite glögg, äta lussebullar och pepparkakor och se första delen av Itzhaks Julevangelium! Sämre kan man ha det!

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt,
och alla människor glädjas
att fira få advent!

Googlad bild
//Axelina
Axelina

NU är det jul igen!

Nu är det jul igen, på riktigt! Det är förstast advent och snön ligger som ett vitt tjockt glittrande lager på marken utanför mitt fönster. Denna dagen har jag väntat på riktigt länge. Jag satte upp adventsstjärnor igår och mamma har just åkt för att köpa julstjärnor att sätta i krukorna. För nu äntligen är det jul igen!!

Jag såg också att kanal 5 firar det med att visa "Ha en SHREK tig god jul" kl 12.10. Och på 9:an går "Chistmas mirakle"13.15.

Christmas Miracle har jag faktiskt aldrig sett, men Shrek filmen tycker jag riktigt mycket om så det kommer jag absolut kolla på!




//Ellen

Ellen

Det luktar jul!

Så skönt med fredag!! Sitter här och njuter av att inte göra någonting.. Veckan har varit jättestressig, så försöker på bästa sätt slappa av. Har tänt mina nya Yankee Candles, och måste säga att de verkligen fungerar! Det luktar verkligen jul! Svårt att förklara vad det luktar, men juligt är det i alla fall:) Tidigare ikväll tände jag "Christmas Eve". Det luktade ganska sött, jämfört med det som brinner nu; "Home Sweet Home". Det luktar mer kryddigt, lite som pepparkakor!


Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva ikväll... Har haft riktigt juligt här idag i alla fall, och nu luktar här jul i hela lägenheten, tack vare min underbara ljus! Förhoppningsvis kommer här lukta ännu mer jul (och ej på konstgjord väg) på söndag, då några kompisar ska komma hit och fira advent med mig! Vi ska dricka glögg, äta lussebullar och baka pepparkakor!



//Axelina
Axelina

Jul-Kul!

Jag hann tyvärr inte med att åka till Harrods idag, jag får ta det imorgon istället. Dagen började jag istället på Madame Tussauds. Riktigt roligt var det! Jag tänkte på en sak och det var att de borde ha en jultomte där! En riktigt tjock och fin med ett stort grått skägg som man kan sitta i knät på. Det tycker i alla fall jag hade varit jätte kul.
Det är så extremt mycket julpynt här så att jag inte ens orkar ta bilder på allt! Hus som har ljus och glliter över hela fasaden, julgranar utanför varenda affär och gigantiska stjärnor fastsatta över gågatorna. Det är så mysigt! Men jag har också hittat lite ovanligt julpynt, och det var jag bara tvungen att ta kort på!





Det här är bilderna är från Selfridge & Co's skyltförnster. Inte jätte juligt men jätte fint ändå! Jag älskar de söta små barbiedockorna i granen. Det är kanske inget som jag skulle ha i min egna gran, men jag tycker ändå att det är riktigt gulligt!



Bredvis Madame Tussauds låg kanske en av världens största sovneir butiker. Där hitade jag denna enorma julgran. Efter ett tag såg jag att det inte var valiga kulor i utan London inspirerade kulor. Ja det var i alla fall undra små Big Bens och Tower Briges. Jag blev lite smått kär i en lilla kulan med texten "I <3 London" så den fick hänga med hem!

//Ellen

Ellen

Insnöad!

Har suttit och pluggat hela kvällen, tänkte göra ett litet inlägg innan jag lägger mig:) Här har det verkligen snöat hela dagen, jättemycket! Det har verkligen öst ner snö! På sina ställen är här säkert två decimeter. Folk klagar men jag tycker det är alldeles underbart. Inte ens plogbilen hinner få bort den, så överallt man går är snön sådär fint nedtrampad, och gatorna är helt vita! Dom har dessutom tagit fram den stooooora granen på universitet också, så nu har vi riktig julstämning även där!

 

Har också en mysig känsla av att vara insnöad när jag sitter här i min lilla lägenhet! Här behövs då ingen fusksnö runt fönsterna! Älskar det!

 

 

 

Sov gott mina små snöflingor:)

 

//Axelina

Axelina

London!

London är helt underbart! Idag har jag gått och shoppat på Oxford Street. Jag har ont i fötterna och jag har spenderat för mycket pengar men livet är ändå helt underbart! Det kan inte vara på något annat sätt just nu för det bara skriker jul i hela staden. I alla affärer finns det extremt mycket glitter och enorma julkulor. Det finns så mycket fina julkort att man inte ens hinner kolla på alla på en dag. Och för att inte tala om juldektorationerna som de har satt upp över Oxford Street! De stora paketen lyser så vackert nu på kvällen. Imorgon ska jag förhoppningvis ta mig till Harrods och gå och kolla på deras julskyltning!


         

        



//Ellen

Ellen

Mistel?

Har funderat lite kring det med att hänga upp en mistel till jul. Är det något som är vanligt i Sverige? I USA har väl var och varannan familj det, men här är det nog inte lika vanligt. Tycker det är en himla gullig grej att ha:) Dock brukar vi inte ha någon hemma hos oss.. 

Vad tycker ni? Brukar ni hänga upp en mistel till jul?

 

 

//Axelina

Axelina

Hej då Sverige!

Jaa nu sätter jag mig äntligen på flygplanet och beger mig till den stora staden London! Jag hoppas på mycket bra julklapps shopping och att bara ha det allmänt trevligt. Jag hoppas och tror att London är en underbar julstad.
Självklart ska jag försöka uppdatera bloggen så mycket som möjligt under tiden. 

Idag är det faktiskt också bara en månad kvar till julafton!! Jippi!


94314801, Tristan Savatier /Flickr


Jag googlade London+Christmas och fick fram dess underbara bilder! Jag tror att detta kommer bli en riktigt bra jul-resa.

//Ellen
Ellen

Pepparkakshus!

Jag har aldrig varit bra på att bygga pepparkaks hur och det brukar sluta med att jag tillsammans med min familj istället äter upp delarna. Men idag såg så hittade jag en bok som heter "Pepparkakshus & Mera Julbus" och blev genast sugen på att göra ett nytt och mer seriöst försök med huset i år. Jag kanske inte satsar på ett stort slott, men ett litet dass borde jag väl ändå kunna få till. Jag ska nog köpa boden och på riktigt träna och försöka om och om igen tills mitt lilla hus står där!





Visst är de fina! Jag fick massor av inspiration av dessa bilder. Det finns många flera i boken och en massa beskrivningar på hur man bygger stora slott! Det vill jag verkligen lära mig! Brukar ni bygga pepparkakshus?

//Ellen



Ellen

Nu är jag lycklig♥

 

//Axelina

Axelina

Dags nu?

Jag har ett problem.. Har så sjukt mycket att göra i skolan nu, med ny kurs och allt, måste vara igång redan från början för att inte behöva panikplugga inför tentan sen, haha! Så har kommit på att jag kanske inte hinner sätta upp mina adventssaker innan söndag! Det vore ju skandal. Har faktiskt planer på att göra det redan ikväll, då kursen inte börjar förrän imorn!

Vad säger ni? Är det alldeles för tidigt? Jag menar, jag har ju en ganska bra anledning. Sakerna MÅSTE ju verkligen vara uppe innan söndag, och det är ju så mysigt! Tror banne mig jag sätter igång ikväll! 

 

 

//Axelina

Axelina

Dubbel bak!

Efter 5 timmar på tåget så är jag äntligen hemma igen. Jag har haft det superbra och det är alltid lika kul att åka ner till Axelina! Gissa vad som väntade är jag kom hem. Jo mamma hade förberett för ett riktigt stort julbak. Så det blev dubbel bak för mig denna helg. Men det gör absolut ingenting, för jag älskar det! Det ger verkligen en helt underbar julkänala med alla lukter och smaker. Det för fram så mycket minnen från när man var liten. Sen är det ju också så fruktansvärt gott! Jag tror jag åt upp halva pepparkaksdegen innan vi hann kavla ut den och russinen räckte nästan inte till lussebullarna. Nu ska jag också smaka på det färdiga resultatet och fira att det bara en vecka kvar till första advent! Då får jag äntligen plocka fram det första julpyntet och på riktigt njuta av julen.



Inte världens bästa bild men jag hoppas ni se hur gulliga jästpaketen är så här i jultider! Så söt och juliga.

//Ellen

Ellen

Myshelg!

Som sagt så har ju jag och Ellen spenderat helgen tillsammans. Vi har verkligen haft saker att göra heeeeela tiden, så vi har inte hunnit blogga så bra.. Men nu tänkte vi bildbomba lite, och berätta om vad vi gjort i helgen!

Vi kom båda ner till Skåne (Axelinas pappa) i torsdags. Nästan precis där vi bor finns världens mest underbara affär, för oss som älskar julen. De har redan hunnit ha julpynt och lampor uppe i säkert en månad, och man blir alltid helt kär när man går in i butiken. Den heter Ljungs Handel, och ligger i Hjärup. Pappa brukar kalla den "Tingel-tangel-butiken", för att de har så fruktansvärt mycket grejer där inne, haha!










I går (fredag) hann vi inte med så mycket mer än att kolla Lady Gaga! Hela dagen var helt sinnessjuk, så himla mycket problem till höger och vänster, men det orkar vi inte belasta er med (mer än vad vi redan gjort, haha!). Dock bör vi säga att det var värt alla problem, att få se henne, hon är helt underbar live!

Idag däremot, har varit en riktig juldag! Först var vi på Rusta; så mycket fina grejer de har där! Var tvugna att hålla fingrarna i styr för att inte köpa något.. Jättemysigt i alla fall! Sedan åkte vi till Coop och köpte massa ingredienser, för att sedan åka hem och baka LUSSEBULLAR! Vi åkte hem, satte på julmusiken och började baka!  Sämre kan man ha det:D Vi försökte ta lite bilder, men kamerorna dog hela tiden, men fick i alla fall några:)






Glömde tyvärr ta bilder på de fina bullarna när de var nygräddade, så fick bli "påsbilder" istället! Imorn bär det av mot verkligheten igen, och som vanligt har helgen gått alldeles för snabbt!



//Axelina & Ellen

Allmänt

Jävla Euroteam!

Nu sitter vi här tillsammans och har det jättemysigt hemnma hos Axelina i Skåne. Vi kommer gå lite utanför "jultemat" nu men detta måste vi bara varna er om.

Ikväll har Lady Gaga konsert på Malmö arena. Vi var ute i god tid och beställde biljetter från ett företag som vi trodde var seriösa. Vi gick och väntade i flera dagar på biljetterna men de kom aldrig. Ikväll är konserten och vi sitter här utan våra efterlängtade ståplatsbiljetter. Som tur är så fick vi på annat sätt tag på andra platser i sista minuten. Men vi vill bara varna er alla för att beställa biljetter från Euroteam. När man läser informationen på deras hemsida så verkar allt vara i sin ordning och som att det går till på ett bra och ordentligt sätt. Men tydligen så har det nu på slutet kommit från att vi och ca 170 andra personer har blivit lurade av detta hemska företag! Förhoppningsvis får vi pengarna tillbaka men det är besvikelsen som är det värsta. Att bli besviken när man har gått och väntat på denna dagen så långe och har haft så höga förväntningar.

Så för ert eget bästa beställ aldrig biljetter från Euroteam. Det går inte att lita på dem.

 

/Axelina & Ellen



Allmänt

Lady Gaga

Jag är ett stort Lady Gaga fan så därför måste jag bara skriva om detta! Det är inte extremt juligt, men lite i alla fall. För den stora, underbara, fantastiska Gaga har gjort julkort och julpynt! Hur kul är inte det? Det trodde jag aldrig, men hon slutar ju aldrig att förvåna oss. Jag är helt kär i julkorten och granen med det röda bandet. Detta är ju bara för bra för att vara sant, min absoluta favorit artist och årets bästa högtid kombinerat! Underbart!
Klicka för stor bild

Klicka för stor bild

Klicka för stor bild

//Ellen

Ellen

Julgranar!

Nu kan man hitta julgranar även i de stora städerna! Utanför Ikea i Uppsala har de nu ställt upp en massa granar redo att säljas. Eller okej, de låg på en "ställning" och det var ingen som man kunde köpa dem av där just då. Men jag skulle gissa att de ställer upp dem snart och förhoppningsvis börjar sälja dem till helgen. Fast jag själv inte kommer köpa julgran på ett bra tag så kan det vara kul att gå runt bland dem och bara känna lite extra julkänsla!

 

//Ellen

Ellen

Tävling!

Jag är med och tävlar om världens finaste små tomteformar hos Tina's Jul! Supersöta enligt mig; de hade passat perfekt till pepparkaksbaket!

 

 

//Axelina

Axelina

Merry Christmas II You

Nu äntligen släpps den, Mariah Careys nya julskiva! Som jag längtat! Sitter och lyssnar på den exakt i detta nu, har inte kommit så långt än dock.. Men av vad det jag hör kan jag säga att det känns som att hon är tillbaka! Hennes röst är som klippt och skuren för julmusik, kan inte förstå att hennes julskivor kan vara så bra, när hon i vanliga fall gör rätt usel musik..

Vad tycker ni? Över eller under förväntan?

Nu ska jag fortsätta lyssna, ta ett glas julmust, och njuta av att det bara är 38 dagar kvar till julafton!!

Mariah Carey – Merry Christmas II You



//Axelina
Axelina

Fullerö Handel

En bit utanför Uppsala finns det en liten affär som heter Fullerö Handel. Eller så liten är den inte längre för de har byggt ut den jätte mycket. Men mysig är den i alla fall. De har ett underbart julsortiment som man bara inte kan låta bli att älska. Så om ni har vägarna förbi Uppsala ska ni absolut ta en sväng förbi här! Ni kommer inte bli besvikna, det lovar jag!

 

Detta är lite bilder från deras julsortiment! Men jag ska försöka fixa fram en bild på själva huset för det är jätte fint upplyst just nu.

//Ellen

Ellen

Julaftonsmorgon

Kom att tänka på en av de mysigaste stunderna på hela julafton, nämligen morgonen! Har så fina minnen från när jag var liten, och vaknade (ganska tidigt så klart) och såg att tomten hade lämnat en strumpa utanför dörren. De jular vi firade med farmor och farfar brukade jag alltid springa ner så fort jag öppnat strumpan, och där satt alltid farmor och farfar, glada som alltid! De hade förberett den finaste frukosten man kan tänka sig, och tänt en massa ljus i hela köket! Man var så fruktansvärt förväntansfull, och satt och hoppade upp och ner på stolen! 

Nuförtiden är morgonen också helt underbar. Hos mamma brukar vi äta ganska sen frukost,och sitta läääänge och bara njuta! Får såklart fortfarande julstrumpa, och jag är fortfarande lika förväntansfull på morgonen! Hos pappa brukar vi gå upp lite tidigare, och äta frukost framför brasan!

Julaftonsmorgon är definitivt en av de bästa delarna på julafton! Vad tycker ni? Hur ser er julaftonsmorgon ut?





//Axelina
Axelina

Allt ljus på Uppsala!

Just nu är pågår en "ljusfestival" ,eller vad man ska kalla det, i Uppsala. På flera olika ställen i stan lyser man upp föremål, byggnader, natur och sevärdheter på ett vädigt häftigt sätt! Sedan kan man gå en speciell promenad
genom stan för att kolla på detta upplysta föremål. Det är riktigt fint och passar bra nu i vintermörkret!

  



//Ellen


Ellen

Choklad!

Det regnarde sen snöade det och nu regnar det igen. Inte lite heller!! Den underbara snön försvinner och fram kommer lerigt gulgröt gräs. Inte mysigt alls! För att få igen julkännslan ska jag mysa framför tv med pepparkakor och varm mjölchoklad! Det är perfekt för en sån här trist dag.

Här är mitt favorit recept på en god choklad. Det tar lite längre tid att göra detta än att värma oboy, men det är det värt!

100 g mörk choklad
2 dl vatten
8 dl mjölk
vispad grädde

Dela chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet. Låt det koka upp under ständig omrörning.
Tillsätt mjölken och låt det koka upp på nytt under omrörning.
Häll upp chokladen i glas och toppa med vispad grädde.


//Ellen
Ellen

2 veckor!

2 veckor kvar till första advent! Är det inte sjukt? Hur snabbt har inte tiden gått! Snaaart får jag plocka upp alla grejer som ligger i papperskassen, och pryda min lilla lägenhet med massa julmys! Ska bli så himla roligt! Tror jag ska baka lite lussebullar tills dess, så man kan fira det riktigt ordentligt.

Men allvarligt, tycker inte ni tiden har gått snabbt? Det är ju snart dags, på riktigt! Är så fruktansvärt glad, jag älskar denna längtan, för samtidigt som jag längtar ihjäl mig, så njuter jag:) Denna tiden på året är såå mysig!

 

 

//Axelina

Axelina

Dåliga tider...

Usch jag har dragigt på mig världens förkylning och hostar helat tiden. Min hals gör riktigt ont och snuvan rinner. Det är typiskt att det alltid ska vara så här precis när snön kommer. Det är så jobbigt. Jag ska försöka att verkligen ta det lugnt nu och bli lite friskare. 
Snön håller sakta på att försvinna också. Det regnar och imorgon skulle det bli 9 grader varmt. Det är så tråkigt nu när man har gått och längtat efter den sedan september. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills nästa snöfall!

Nu ska jag gå ut och föreviga årets första snö genom att krama en boll och lägga den i frysen! Det har blivit som en liten tradition för mig. Efter det blir att krypa ner i soffan och mysa till Polarexpressen som jag faktiskt aldrig har sett!
Alla säger att detta är en helt underbar julfilm! Hur kan jag ha missat den?
//Ellen
Ellen

Det bästa av två världar!

Nu ska ni få höra den mest underbara jullåten någonsin! Eftersom jag är världens största Killinggänget-fan, blev jag överlycklig när jag hittade denna version av Last Christmas. Den har allt! Undrar hur många gånger jag tittat på denna videon, jag kan inte få nog!

Vilken känsla! Vad säger ni? Vad tycker ni om Killinggänget?


 

//Axelina

 

Axelina

Termometer

Denna gulliga termometer hittade jag på en affär i Uppsala som heter Spira. Kolla in deras hemsida, de har riktigt mycket fina julsaker! 

//Ellen
Ellen

Pepparkakor!!

Mamma kom just hem och hade storhandlat. Hon hade med sig en flaska julmust men också en stooor burk pepparkakor! Det värsta är nog att halva burken redan är slut och att jag kommer ha riktigt ont i magen när kvällen är över. Men jag kan inte låta bli för det är ju så fruktansvärt gott! Fast jag måste ändå säga att hembakade ändå är snäppet bättre än köpta.

(googlad bild )

//Ellen
Ellen

Jul i stan

Japp, nu är julpyntet uppe på stan igen! Det är så fint när man går och julhandlar några dagar innan julafton, det är mörkat ute och det snöar lite lagom mycket. Sen som pricken över i:et så lyser de fina dekorationerna över gågatan. Då är livet underbart! Det tycker i alla fall jag.
Det är ett riktigt jultecken när dessa gran liknande "hängen" kommer upp!

//Ellen
Ellen

Lucia!

Fick sånt fruktansvärt sug efter Lucia nu, förstår inte varför:) En helt underbar dag enligt mig. Har massa fina minnen från när jag gick i skolan och var med i luciatåget! Det är något alldeles speciellt med alla luciasånger, ljus och de fina kläderna!

Förra året var jag hos min faster över lucia, och vi gick upp tiiiiiidigt på morgonen, och gjorde i ordning en riktig mysig frukost med lussebullar och kaffe:) Sen satt vi under en massa filtar och kollade SVT:s luciafirande! Helt perfekt var det!

Vad tycker ni om lucia, är det speciellt för er? Några speciella traditioner? 

Här får ni i alla fall den mysigaste luciaskivan jag kan hitta på Spotify; den knarkar i alla fall jag ikväll!

Chorus Nota Bene – Nu Tändas Tusen Juleljus



 

//Axelina

Axelina

Vakna med The Voice

I morse när jag satt och åt frukost och i vanlig ordning kollade på Vakna med The Voice på 5:an så pratade de om julen och olika jultraditioner. Efter ett tag kom det också fram att de hade tagit fram julgranen på sin redaktion! Det låter jätte mysigt och jag älskar julgranar, men är det inte lite väl tidigt? Själv så köper vi alltid julgran den 23 december. Det har blivit en tradition och det gör att det känns extra mysigt på julafton. Ibland har vi varit så sent ute att vi har riskerat ett inte få någon gran! Men vi fortsätter trots att de finaste granarna oftast är slut. Men jag är ju också väldigt kräsen. Det ska vara en stor fyllig och fin kungsgran, men det är inte ofta som vi lyckas hitta en sådan...
//Ellen
Ellen

Grattis Ellen!

Grattis underbara söta kusinvitamin på födelsedagen! Du är bäst och snart ses vi!

 

// Axelina

Allmänt

Underbara dag!

Idag har jag haft en heeelt underbar dag! Till och börja med så föddes jag idag för 16 år sedan. Min familj väckte mig imorse med lussebullar och julmust, det känner mig allt för bra. Snön sedan igår låg kvar och det hade kommit ännu mer! Så nu ligger det ett två decimeter tjockt vitt lager ute. Det är så mysigt! Tyvärr så har det varit plussgrader idag och det har droppat ganska mycket och blivt lite slask.. Men jag är lika glad ändå!




Dagen har avslutades perfekt med lite mer julmust och årets första Sandwich Pepparkaka!

//Ellen
Ellen

Lycka

Jag fick min efterlängtade snö! Eller inte bara snö, jag fick snöstorm också. De flesta gick runt och klagade på hur kallt det var och på facebook har alla skrivit om hur mycket de hatar snö... Jag förstår inte hur de kan känns så. Direkt när jag såg att det snöade sprang jag ut och hoppade av glädje! Jag har längtat efter detta så länge nu. Det är underbart, mysigt och juligt. Jag är så glad, nej jag är lycklig!

Tyvärr så ska det däremot bli 9 grader varmt på söndag. Då kommer nog allt att töa bort, det är inte lika kul..




Så här såg det ut i Uppsala idag. Riktigt underbart om ni frågar mig!

//Ellen
Ellen

Det är vitt!

Nu blir det väldigt mycket om snö här i bloggen, men den är ju så viktigt!! Såhär ser det ut utanför mitt fönster just nu, man kan inte annat än att njuta!

Bilderna är skitdåliga jag vet, men fick inget bra ljus..


//Axelina

 

Axelina

Vad var det jag sa?!

Nuså, nu har snön äntligen kommit till Linköping! Det snöar som aldrig förr, och när jag tittar ut ser det ut som säkert 5 cm, minst! Är så fruktansvärt glad, TACK alla vädergudar:)

Nu sitter jag och äter frukost och kollar ut över vinterlandskapet. Christina Aguileras julskiva spelar i bakgrunden och ljusen är tända, kan det bli bättre?!



//Axelina

Axelina

Kyla

Igår var det nog rekord kallt för denna vinter. Eller vinter och vinter, det kanske fortfarande är höst? Men vi hade i alla fall -12 grader när jag vaknade i går morse! Det var så mysigt med frosten som gjorde allt vitt. Jag passade också på att inviga dunjackan för i år!

Tyvärr så är det inte lika kallt idag... Bara ca -2 grader. Men väderkanalerna har ju faktiskt sagt att det ska komma ett riktigt rejält snöfall i eftermiddag. Det hade verkligen varit super mysigt om det stämde!
//Ellen
Ellen

Nu är det jul!

Jag känner verkligen att julen är här, eller i alla fall nära! Det märks när man vaknar på morgonen tycker jag. Man kollar ut genom fönstret, och det är helt vitt! Tyvärr inte av snö, men frosten är inte helt fel den heller:) Folk klagar och tycker det är kallt, men jag känner att ju kallare det är, desto mysigare! Luften är helt "krispig" (som Maria Montazami skulle sagt) och det knastrar under fötterna när man går. På skolan säljer de julmust, och jag är en flitig köpare;D

Jag vet att man inte ska längta sig igenom livet, men vinterhalvåret är lite som en längtan, samtidigt som man njuter av den. I mitt huvud är jag liksom redan inne i december! Hoppas hoppas hoppas verkligen att snön snart kommer, den är efterlängtad, och har vädersnubbarna rätt behöver jag inte vänta många dagar till!!

Gud vad jag mår bra! GOD TIDIG JUL!


//Axelina

Axelina

Juleskum och Julmust!

Nu äntligen har jag druckit julmust, och det i mängder!! Dessutom har jag tryckt i mig en stor påse juleskum också:) Man behöver det när man panikpluggar marknadsföring! Men det har gått bra och grupparbetet blev inlämnat precis i rätt tid!

har åkt på världens förkylning  helgen, samtidigt som jag varit och hälsat på kompisar i Jönköping, därför har jag inte varit så aktiv här, haha!

Men juligt har jag haft det ändå! När jag kom hem igen såg jag att de hade hängt upp julbelysningen här i stan, och gissa om jag blev glad!! 

Hoppas ni har haft en riktigt julig helg:)




//Axelina
Axelina

Snö

Jag gjorde som Therése och kollade veckans väder på Yr.no. De visar tydligt att på tisdag kvällen så kommer snön att falla ner över uppland! Hur härligt låter inte det? Jag längtar så mycket till att få vaka upp på morgonen och titta ut över ett vitt vinter-paradis.
Jag som är ett stort fan av Yr.no vet att de i 9 av 10 fall (enligt mig då) brukar ha rätt prognoser. Hoppas, hoppas att det är så i även detta fallet!



Detta är enligt mig den vackraste bilden just nu! Snö <3

//Ellen
Ellen

Lussebullar

Jag vet inte om någon av er laggt märke till detta men jag blev i alla fall väldigt glad när jag såg att Pressbyrån har börjat sälja lussebullar. Det är ett tydligt jultecken. När jag tog bilden på dem fanns det 2 kvar och 1 minut senare var de helt slut! De är väldigt populära och det är ännu ett tecken på att julen närmar sig och att folk längtar efter den! Dessutom kan ju Pressbyråns lussebullar vara de godaste, efter mammas hembakade så klart



//Ellen
Ellen

Stress!

Jag brukar alltid vara ute i god tid och ha handlat klart de flesta av mina julklappar nu i början av november. Men i år har jag bara hunnt med ett inköp än så länge! Jag börjar bli lite stressad för jag har inte hunnit planera några andra presenter heller.. Det står helt still i huvudet när jag tänker på vad jag ska köpa till alla. Det känns lite jobbigt eftersom jag tycker att det är så kul att köpa julklappar! Men, men det är ju faktist ganska lång tid kvar. Har ni hunnit köpa många julklappar eller är ni också stressade?



//Ellen
Ellen

Mamsell K

Jag gillar att julhanda i på stora varuhus som Ikea och Rusta, de har jätte mycket fint! Men ännu bättre gillar jag när man hittar de små guldkornen som har den perfekta julkänslan och ett bra utbud av julpynt. I Uppsala finns det en lite affär som heter Mamsell K. Den ligger i en liten gränd bredvid domkyrkan och är hur mysig som helst! Jag har faktiskt aldrig köpt något där själv, men flera gånger har jag stått utanför skyltfönstret längtat efter julen! Men i år ska jag absolut gå dit och köpa lite julpynt eller kanske några julklappar!
Så här sker deras skyltfönster ut just nu! Riktigt juligt och mysigt
//Ellen
Ellen

Billiga bullar!

Saffrans priset var extremt högt förra året, man kunde få betala upp mot 40 kr för ett halvt gram! I år däremot så räknar man med att priserna kommer sjunka till 17-18 kr per påse. Det beror på mycket bättre skördar och mer saffran.
Det är underbart! Jag älskar lussebullar mer än något annat kring jul, så nu ska jag passa på att baka jätte mycket av dessa godsaker!
//Ellen
Ellen

Julkula

Jag har varit helt sjukt dålig på att skriva här på sista tiden! Jag har lov just nu och har haft fullt upp, det är ingen ursäkt, men men ...
Nu är jag tillbaka i alla fall. I måndags åkte jag till Stockholm över dagen. Min kompis tipsade mig om en liten affär som heter In & Finn. Den var jättemysig! Billig och bra var den också med massor av julpynt. Jag kunde bara inte hålla mig längre och eftersom det var första november så slog jag till på en stor fin Julkula!

Den är stor, glittrig, guldig och kommer passa super bra i mitt rum till jul!
//Ellen
Ellen

Jag saknar...

...Gamla Mariah Carey! Nya låten är under all förväntan, och videon verkligen likaså! Sett någon enformigare video?
Här kan ni se den nya!


Jämför den med hennes gamla julhit, hur bra var inte den videon?

 

 

//Axelina

Axelina

Disneyjul!

Jag har alltid varit lite av en Disneynörd, och förknippar nästan alltid julen med Disney, och Disney med julen! Allt från filmer, till musik och små julspeldosor!

Mormor hade den finaste speldosan någonsin när jag var mindre! Den föreställde Musse och Mimmi som satt på en gungbräda i vinterkläder, och när man drog upp den spelade den Jingle Bells. Jag minns att jag var helt fascinerad av denna sak, och kunde sitta och lyssna och titta på den i timmar! 

Och musiken! Älskar Musses och hans vänners julskiva, och lyssnar sönder den på Spotify, så tänkte dela med mig av länken:)


Various Artists – Disney Merry Little Christmas




Och för att inte tala om filmerna! Vilken stämning!  Julen är inte fulländad utan Disney tycker jag, vad säger ni?



//Axelina

Axelina

1:a november!

Idag är det den 1:a november, och därmed en månad kvar till jag officiellt välkomnar julen! Inofficiellt har den såklart funnits med mig sen början av oktober, men officiellt sätt är det en månad kvar:D

Detta firar jag med Marabou Vintervit, satsumas och marknadsföringsplugg!

 

 

 

 

 

//Axelina

Axelina

Gilla Julen!

Jag har fått hem en liten mysig katalog från Ikea med massor av julgrejer! Egentligen är den inte så speciell, väldigt tunn med klassiska saker som de flesta har. Det är dessutom inte bara julsaker så jag tycker de misslyckas lite. Men den är fruktansvärt fin och rolig att sitta och bläddra i och namnet är ju klockrent!



Den heter just Gilla Julen! Så mysig och julig

//Ellen

Ellen