Jag får höstkänningar!

Nuså, nu känner jag på mig att hösten håller på att smyga sig på. Under några dagar då jag cyklat till jobbet tidigt på morgonen har det varit sådär höstkallt, nästan så att jag funderat på att ha vantar på mig. Man måste väl vara lite smått galen när man tycker om sånt, istället för att göra som alla andra och klaga över att sommaren snart är över.
 
Samtidigt känns det viktigt att ta vara på de sista dagarna av sommaren, så igår mötte jag upp mina kompisar och vi bestämde oss för att ta sommarens sista glas rosé, för uteserveringar vet jag att jag kommer sakna under det kallare halvåret! För det gäller ju att passa på, snart byts uteserveringar ut mot varma drycker och tända ljus i hemmet (inte för att det på något sätt är något fel på det heller!). Jag tycker om att känna att jag försökt ta vara på alla årstider, trots den vintergalning jag är!
 
 


Kram Axelina
 
Axelina

Wohoo - årets första jullista!

Jag måste ju också besvara Ericas jullista! Alltid lika roligt att svara på juliga frågor!
 
Har du druckit säsongens första glögg ännu?
Nej inte än! Glögg är så speciellt för mig, så trots julgalningen inom mig kan jag inte dricka glögg i alla fall innan november. Så än har det inte blivit nån, men gissa om jag ser fram emot det!
 
Vad var bäst med julen 2012? (hela säsongen alltså - inte bara julhelgen)
Ett av mina finaste minnen var när jag åkte till Ullared (för första gången!) med faster och hennes man. Vi åkte dit i början av december. De är lika galna i julen som jag är, så i bilen sjöng vi med till julmusik, och åkte igenom ett alldeles vitt vinterlandskap, det var helt magiskt! Väl där slapp vi köer och jag köpte alldeles för mycket julsaker
 
Vet du hur du ska fira julen 2013?
Jag tror att det blir traditionsenligt hos pappa. Förra året firade vi hos mamma så i år blir det hos pappa i Hjärup. Traditionell filmkväll med alla syskon kvällen innan och pyntning av megagran! Jag tjatar ju alltid på pappa om att han ska köpa en stooor gran, med tanke på att vi har jättehögt i tak i vardagsrummet. Det går väl sisådär med mitt tjat men jag ska göra ett nytt försök i år!
 
Vilken är den bästa julfilmen?
Alla Nu är det jul igen-filmer, The Holiday, Love Actually och Polarexpressen är några, men det finns så många fler!

Brukar du köpa en massa nytt julpynt varje år?
Kanske inte jättemycket nytt, men något blir det varje år!
 
Längtar du efter julen?
Inte precis efter julen i sig, men tiden fram till jul. Älskar ju att det börjar bli höst, snart kan man tända massor av ljus och krypa in under en varm filt med en bra bok! Tiden fram till jul är ofta nästan lika mysig som den faktiska julen!
 
Släpp fram din inre Grinsch: Vad av "det typiskt juliga" kan du lika gärna skippa?
Viss julmat kan man skippa tycker jag, typ som lutfisk, fast det är min familj rätt bra på att göra i vilket fall!
 
/Axelina
Axelina

Snart så!

Sakta men säkert börjar min jullängtan komma, eller inte just längtan till julen, även hösten i sig! När jag säger att jag älskar julen tror många att jag längtar sönder hela hösten, istället för att ta vara på den. Så är det inte alls! Jag tycker snarare det är tvärtom, jag går ju runt och myser hela tiden, tror nästan jag uppskattar och tar vara på hösten mer än vad "normalt" folk gör! Folk ger mig mordiska blickar när jag säger att jag ser fram emot mörker och höst.. Det är då inte många som förstår sig på oss höst- och julgalningar!
 
Den här hösten tror jag dock inte att jag kommer att läsa riktigt så många bloggar som jag gjorde förra året, det kändes mer som en "plikt", än något som jag faktiskt ville göra. Tiden finns inte till och jag stressade igenom bloggarna för att hinna med. För fyra år sen när jag började julblogga fanns där inte så många bloggar som handlade om just julen, och dessa har man fått en speciell relation till. Jag tänker främst på Lisa, som faktiskt var anledningen till att jag började julblogga! Hennes blogg är helt fantastiskt stämningsfull och mysig, den klarar jag mig inte utan! :) 
 
Ser fram emot en mysig höst med er!
 
Axelina
 
 
 
 
Axelina

Fruktansvärd mardröm

För några dagar sedan vaknade jag efter att ha sovit långt ifrån bra. Jag hade drömt att det var kvällen den 23e december, och jag hade missat allt som har med julförberedelser att göra! På något sätt hade jag lyckats missa de fantastiska månaderna som leder till jul, jag hade inte lyssnat på julmusik eller någonting alls. Fruktansvärt!
 
Trots att drömmen var hemsk förde den ändå något gott med sig - jag började tänka lite extra på att det faktiskt inte är långt kvar tills att vi får börja förbereda och mysa! Jag njuter självklart för fullt av sommaren, men någonstans djupt inom mig börjar julkänslorna krypa fram; längtan efter tända ljus, glögg och knastrande frost under fötterna!
 
Hoppas ni har det bra i sommar!
 
Kram Axelina
Axelina