Blä!

Var på Hemköp idag och såg till min lycka att de fått in de tre nya glöggsorterna från Saturnus. Tänkte att jag skulle unna mig en av dem så jag köpte den med Hallonlakritsskalle-smak.
 
Nu sitter jag här framför en Halloween-skräckis och försöker få i mig den.. Inte alls god! Alldeles för söt och smakar bara konstigt. Den luktade dock mycket hallon men smaken var inte alls som jag trodde. Vet ju att några andra av er har påtalat att den inte var så god men jag ville ändå testa. Nej, glögg ska smaka glögg, inte godis!
 
Håller ni med mig eller finns det nån som faktiskt gillar den?
 
 
Dock ska inget få förstöra min mysiga Halloweenkväll så jag tar och värmer lite hederlig Blossa-glögg istället! Hoppas att ni har en mysig kväll!
 
Kramar Axelina
Axelina

Ytterligare tack!

Man kan ju inte bli annat än rörd av alla fina människor! Nu har vi fått ytterligare två utmärkelser till i Love Your Blog, och vi tackar, bugar och bockar:)
 
Stoooort tack till Lina (Min Sagojul) som skrev: "Dessa söta tjejer dokumenterar och skriver om allt som har med julen att göra och deras liv fram till jul - älskar't!"
 
Och även megatack till Johanna (Arildsdottir) som skrev: "Också en personlig blogg som jag bara älskar att läsa. Det är sånt som verkligen händer hemma, sånt man själv kan göra eller vara med om. och det gilalr jag :)" 
 
 
 
Återigen, stort tack till alla julgalningar där ute <3
Allmänt

Juleskum

Här öser fortfarande regnet ner utanför fönstret. Men jag deppar inte för det eftersom jag hittade favoriten Juleskum på hemköp idag. Kunde inte låta bli att köpa lite julmust när jag ändåvar igång. Så nu ska jag mysa till det fraför tv med dessa två godingar!

Hoppas ni alla har en bra kväll!

Kram Ellen
Ellen

Det där med julkalendrar

Jag har nog aldrig varit ett riktigt "julkalenderbarn". När jag var liten var det oftast bara Tv-julkalendern jag hade, jag minns att mina kompisar fick chokladkalendrar men det var aldrig aktuellt hos oss. Inte skulle man sätta i sig choklad på morgonen, fick jag lära mig! Minns att jag hade en kompis som varje år skröt om hur många chokladkalendrar hon hade, och jag blev ständigt lika avundsjuk..
 
Nu när jag blivit lite äldre har det där suttit kvar, jag tror inte jag ägt en chokladkalender något år överhuvudtaget! När jag var i Paris förra året förstod jag att chokladkalendrar var något varje unge skulle ha, helst flera stycken av utbudet att döma, haha!
 
Såhär såg det ut i vår mataffär Auchan (går att jämföra med ett riktigt stort ICA Maxi):
 
 
Även flera tuuuuusen sorters julchoklad!


Här trivdes man allt! Trots allt läckert köpte jag ändå ingen chokladkalender det året. Kanske i år får bli det första? Hur brukar ni göra? Är det chokladkalender som gäller?
 
 
Kram Axelina
Axelina

A Christmas Carol

Kan ni tänka er vad glad jag blev imorse och såg små vita snökorn falla ner från himlen! Helt underbart! Glädjen vara dock inte så länge för nu har det övergått till jobbigt höstregn...

Men det var inte det jag skulle skriva om! Utan om filmen A Christmas Carol som jag kollade på imorse. Den har legat hemma och dammat sedan januari men nu tyckte jag att det var dags att kolla på den. Den var otroligt mysig med all fin musik och julstämning. Men den var lite för övernaturlig för min smak och jag tyckte det var lite svårt att förstå mig på handlingen. Så jag är lite besviken....

Har ni sett filmen? Vad tycker ni om den?

Ellen

Bloglovin?

Jag har nyss skaffat bloglovin (ett eget konto alltså, inte för våran blogg) för att jag började följa Lisa och några andra bloggar. Nu undrar jag bara om det är några fler av er julbloggare som har er blogg registrerad där. Tycker upplägget är så smart så det skulle vara kul att följa fler av er på de sättet!
Skriv gärna en kommentar här nedan med en länk till din blogg så jag kan börja förlja dig!

Kram Ellen

Redigering: Jag är ju inte så teknisk och fattade inte att man kunde hitta alla bloggar på bloglovin. Men nu vet jag det! Tack för kommentarerna ska genast börja följa er alla!

 
Ellen

I Love Your Blog!

Jag vet att vi är fruktansvärt dåliga på att uppdatera bloggen, hur gärna vi än vill så blir det inte oftare än såhär. Tiden finns ibland inte, och vissa inlägg känner man att man vill vänta med fram tills lite närmare jul!
 
Förstår ni hur fruktansvärt glad man blir då, när man märker att man fått TRE hela utmärkelser till I Love Your Blog från tre underbart snälla människor? Vi blir helt varma i hjärtat och vet inte riktigt vart vi ska ta vägen, är vi verkligen värda detta??
 
 
Den första utmärkelsen kommer ifrån Johannas Julblogg där hon skrev: "Axelina och Ellen bloggar tillsammans om julen. Intressanta inlägg och lite speciellt att blogga tillsammans. Följde även vistelsen i Paris med nöje!" - Tack så hemskt mycket Johanna, det värmer!
 
Den andra fick vi av Lisa där hon skrev: "Det bästa med Axelinas och Ellens blogg är att den uppdateras när det verkligen gäller, och då är det mycket intressanta inlägg som ger mig en hög dos stämning :) Ibland kommer jag på mig själv att snabbläsa och kanske hoppa över text hos andra bloggar, det händer aldrig på denna blogg :) Jag märker hur inläggen kommer från hjärtat. Jag känner igen mig så mycket i både känslor och stämning som både Axelina och Ellen skiver om! Det här är den mysigaste julbloggen enligt mig." - Om du visste hur mycket det betyder att du skriver så fina saker om oss, TACK!
 
Den tredje utmärkelsen fick vi av Jul I Laloland: "Charm, julmys och roliga inlägg. Jag gillar att ta del av människors verkligheter och det gör jag här; från Paris till morgongröten får jag följa med och det är så skönt med en blogg som är julmysig i vardagen." - Himlans mycket tack för det här, vi blir såååå glada!
 
Såhär glada har vi inte varit på länge! Man blir så rörd av att det finns så fina människor där ute, älskar att vi julbloggare är som en enda stor mysig familj! Nu ska vi ju skicka vidare den här utmärkelsen till fem andra bloggar, vilket minst sagt är svårt, man vill ju välja alla, för alla har sin egna charm! Tror på något sätt att man känner speciell tillhörighet till vissa bloggar, och vi ljuger inte när jag säger att jag vill ge tillbaka alla tre av utmärkelserna vi fick, för Johannas, Lisas och Jessicas julbloggar är faktiskt de vi tycker absolut bäst om! Precis som Lisa sa så såg vi inte att det stod nåt i reglerna om att man inte kan skicka utmärkelsen till den man fick den från!
 
Reglerna för utmärkelsen är 
1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den.
2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar.
3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg.

Johannas Julblogg: Faktiskt en blogg vi började läsa först i år om vi inte minns fel, men är nu en återkommande favorit. Ibland är det svårt att beskriva vad det är som gör en blogg så bra, ibland har den bara det där lilla extra! Men både jag och Ellen älskar familjejular och allt som har med familjen att göra i allmänhet, och det är himla mysigt att följa med i allt som händer i Johannas blogg!
 
Min Vintersaga (Tidigare Christmas Dreams): Lisa, underbara Lisa, vart ska jag börja? Ända sen jag började julblogga har jag läst din blogg slaviskt. Även om jag aldrig träffat dig känns det som att vi är vänner, och jag skulle inte kunna tänka mig en höst/vinter utan din julblogg! Sen att du skriver med sån inlevelse och stämning gör ju bara att jag tycker ännu mer om bloggen! Du vet att jag är så sanslöst avundsjuk på vart du bor och hade gjort allt för att nån gång hälsa på i ditt vinterparadis :)
 
Jul I Laloland: Även detta är en blogg jag och Ellen följt sedan vi började läsa julbloggar, och man blir lika glad varje gång man kikar in. Jessica är en riktig jul- och glädjespridare och för oss är det självklart att hon ska få en utmärkelse av oss! Extra roligt är att jag (Axelina) bor i samma stad som henne och därav har vi mycket gemensamt! Vem vet, kanske vi hoppar in i varandra på stan någon gång i jul?
 
Min Sagojul: En juligare blogg får man leta efter! Om man någon gång vill ha julstämning vet man vart man ska ta vägen! Hon skriver om allt mellan himmel och jord som har med julen att göra och det är alltid så spännande att läsa nya inlägg! Ett STORT plus i kanten för att hon har den mysigaste headern i universum!!
 
Emelies Christmas: Detta är också en blogg som för mig (Axelina) är ny för i år! Jag älskar hur bloggen ser ut och bilderna är sååå fina och stämningsfulla! En mycket personlig blogg och jag känner att jag ofta kan relatera till det hon skriver. Hon skriver mycket om musik vilket jag älskar! 
 
Detta är verkligen svårt, och det finns så himla många andra bloggar jag älskar och läser varje dag. Ni julbloggare gör verkligen denna delen av året så bra den bara kan bli, och vi är så glada att vi är delaktiga i denna gemenskap<3
 
 
Kram på er fina människor!
 
Allmänt

Snö

Jag blir så fruktansvärt avundsjuk när jag läser och ser bilder på snöfall och vita gräsmattor. Det verkar som att det snöat på alla ställen i Sverige förutom just i Uppsala. Jag har sett ett fåtal snöflingor i lufen men ingen snö som täcker marken. Det har varit minusgrader hela veckan så chanserna för att det kommer lite snö snart är väl ganska stora!
Hur är det hemma hos er? Är marken vit?
 
 
När man ser se här bilderna frän förra året kan man ju inte låta bli att längta lite!
 
Kram Ellen
 
Ellen

Vintern är här!

Cyklade nyss hem från en kompis i ett helt underbart vinterlandskap! snön låg i ett tunt lager över gräset, trottoaren gnistrade av iskristaller (lite läskigt då jag som sagt cyklade, men det var det värt!) och luften var sådär krispigt vinterväderkall! Alla runtomkring klagar, men jag var som ett barn på julafton när jag fick springa runt i snöfallet tidigare idag!!

Har ni fått någon snö än?


Kram Axelina

Julplaner

I helgen var jag som sagt hemma hos familjen i Skåne och laddade batterierna, helt underbart! Till min lycka blev det en hel del prat om jul, just med tanke på att jag nog inte kommer att åka ner nån mer gång innan jul. Jag har lovat mamma att jag ska baka en massa, och hon har lovat mig att hon ska pynta mer än någonsin, haha!
 
Det känns så nära nu, nästan bara två månader kvar! I år kommer vi även ha mormor på besök, vilket jag tycker är jättemysigt, hon är så mysig och bidrar så till julstämningen. Glömmer aldrig jularna jag firade hos henne när jag var liten, de var verkligen magiska! En ny sak för i år som jag och mamma bestämde att vi vill göra är att gå på julbön! Hos pappa har vi som tradition att alltid göra det, och jag tycker det är så mysigt! Jag går aldrig i kyrkan annars men just till jul kan jag tycka att det är så fint och stämningsfullt med alla julsånger! Sen har jag också minnen från när jag var liten, då var vi alltid på julbön. Så det blir förhoppningsvis nytt för i år, att även med mammas familj besöka kyrkan.
 
Hur brukar ni göra? Är julbön en viktig del av ert firande, eller något helt onödigt?
 
 
 
Kram Axelina
Axelina

Vad är det jag ser?

Är det  verkligen sant? Kommer lilla jag få uppleva snö inom de närmsta dagarna? Det hoppas jag innerligt i alla fall!
 
Superglad! Hur ser det ut för er? Kan det bli nån snö i veckan?
 
Kramar!
Axelina

Förra julen

Sitter och tittar på bilder från förra julen, känns så konstigt, för samtidigt som det känns som igår, så känns det som att det var flera år sen! Jag hade saknat familjen och Sverige så sanslöst mycket efter att ha varit i Paris ett halvår, och det var helt fantastiskt att komma hem igen! Minns att jag tyckte vädret var helt oacceptabelt, inte ens frost! Men lika glad var jag att vara hemma för det! Firade jul hos pappa förra året; tycker alltid att de har en tendens att julpynta liiiite för lite, det kan bli bättre! Såhär såg i alla fall vardagsrummet ut innan jag varit farten:
 
För liten gran, den kunde varit dubbelt så stor om ni frågar mig! Men är man inte hemma under julförberedelserna har man inget att säga till om, haha!
 
Jag och mina syskon uppradade framför granen för det obligatoriska julsyskonfotot! Tror säkert att hälften av högen dödat mig om de visste att jag la upp bilden, dock tror jag inte de kikar in här så ofta!
 
Trött tjej som vägrar lägga sig Lillejulaftonskväll!
 
Alltid kul att kolla igenom gamla bilder, blir mer sen! Kram Axelina
Axelina

God Morgon!

Sitter här och avnjuter en underbart mysig frukost med tända ljus och chailatte! Till er som undrar om ni ska köpa Espresso House´s chailattepulver så finns det bara en sak att säga: GÖR DET! Det är helt underbart och smakar nästan precis som det man får på EH. Jag kan komma på mig själv att gå till skafferiet bara för att lukta lite i "pulverburken", för den luktar helt magiskt! Det är himla enkelt att blanda ihop också; vatten och mjölk i lika stora delar, och två msk pulver :)
 
Ledsen att jag inte har skrivit på så länge, har en tenta som närmar sig med stormsteg och det är inte kul alls! Hade mycket hellre sprungit runt som Ellen på IKEA (vissa har det bra, haha!). Imorn ska jag i alla fall få komma hem till familjen i Skåne och ladda batterierna, vilket ska bli underbart skönt. Ska bli spännande att prata med mamma och den kommande renoveringen också. De ska nämligen renovera köket, och gissa om jag blev glad när jag hörde att färgerna skulle gå i rött och vitt! Längtar sönder tills jag får fira jul där hemma i år, i ett nytt, rött kök! 
 
Vad ska ni göra i helgen?
 
Sen är jag också sjukligt sugen på lussebullar, kan inte sluta tänka på dem! Dessa gjorde vi i Paris förra året. Torra och tråkiga blev dom, bara för att man i Frankrike inte har ordentlig jäst, utan man får arbeta med torrjäst  vilket vi tyckte var lättare sagt än gjort!
 
 
Stora kramar från Axelina
Axelina

Inköp

Som ni ni säkert redan förstått så älskar jag att julshoppa på Ikea. Anledningen till det tror jag är för att de alltid är lite innan alla andra. Redan nu har de alltså fullt pyntade granar i butiken och massor av julkulor till salu.
 
Idag var min sista lektion inställd och jag tyckte att det var en mycket bra ide åka till Ikea stället för att sitta hemma och göra läxor. Redan på bussen påväg dit bestämmde jag mig för att jag bara skulle titta och inte köpa något.
 
Väl inne på Ikea valde jag mig för att inte ta en sån där stor gul påse. Jag intalade mig själv att jag på grund av detta inte skulle handla något och knatade vidare genom varuhuset. Jag kan ju säga att detta inte höll särskillt länge. Redan efer några meter hittade jag ett scrapbooking-kit fullt med tomtar och granar. Jag kunde ju bara inte åka hem utan det!
 
 
När jag sedan kom till "julparadiset" fans det inget stopp! Jag plockade på mig allt jag kunde få plats med i mina två händer och lite mer (jag hade ju valt att inte ta någon kasse...). Full med julglädje, saker i hela händera, mellan armbågarna och presentpapper uner hakan vandrade jag sedan visare mot kassorna.
Nu är jag några hundralappar fattigare (tur att Ikea är billigt!) men många julkulor rikare!!
 
 
Här är några saker jag lyckades få med mig till kassorna. Jag gillar verkligen Ikeas julsoriment i år. Massor med snöflingor, röda toner och mycket glitter! Kan det bli bättre?
 
Varma kramar från en Ellen full med julkänslor
Allmänt

Ikea-ånges

Sitter just nu på bussen hem från Ikea med en smula shoppingångest.
Jag skulle ju BARA titta....


Ellen

Ikea Jul

Nu har även julen kommit till Ikea här i Uppsala. Det ryktas om stora glittiga julgranar och en massa fina julprodukter i butiken. Jag har själv inte varit där än men det har min mamma varit. Hon köpte med sig några fina småsaker hem till mig, bland annat detta blocket.
Jag ska försöka att hinna dit i veckan och kolla in hela sortimentet. Jag gillar verkligen färgerna och snöflingorna på blocket och jag hoppas att de andra sakerna är av samma stil.
 
Kram Ellen
 
Allmänt, Ellen

Lisas jultävling!

Självklart vill jag vara med och tävla om den här fina julstrumpan som Christmas Dreams lottar ut!
 
Allmänt

Dagens inköp

Tog en tur in till stan idag för att uträtta lite ärenden. Jag och min kompis unnade oss en fika på Espresso House, och då passade jag på att köpa hem deras chailatte-pulver! Deras chai är ju helt himmelsk så jag hoppas verkligen att pulvret håller måttet! Recension kommer senare! Sen har jag ju varit på jakt efter julmust hur länge som helst nu känns det som, men Hemköp är sega! Fick följa min kära kusins råd och tittade in på Pressbyrån. Två små flaskor fick följa med mig hem därifrån :)
 
Ikväll ska jag mysa, dricka både chailatte och julmust. Bra avslut på veckan! Hoppas att ni har haft det bra i helgen!
 
 
Kram på er!
Axelina

Frost!

Noll grader ute och frosten ligger som ett fint glittertäcke där ute! Det är helt underbart det här vädret, LYCKLIG!
 
 
Idag blir det nog en bra dag! Ska ni göra nåt kul i helgen förresten? :)
 
Kram Axelina
Axelina

Vardagslyx

En chailatte och kaka efter föreläsningen, något jag unnar mig alldeles för sällan! Den drycken smakar ju enbart jul - helt underbart! Fin var den också!
 
 
Kram Axelina
Axelina

Jul på Liseberg

Jag loggade nyss in på Facebook och till min förvåning såg jag att de redan börjat julpynta på Liseberg. Att de börjar redan nu är inte så konstigt när man tänker efter. Det är ju en hel nöjespark som ska bli utsmyckad med glitter, ljus och tomtar!
 
Jag har aldrig själv varit på Liserberg under julen men jag vet att Axelin har varit där. Jag hoppas verkligen att jag har tid att åka dit i år för det skulle vara så roligt att få uppleva det i verkligeheten och inte bara genom bilder.
Har ni varit där? Är det så underbart som jag föreställer mig?
 
 
 
Julgranar och ljusslingor redan i oktober! Bilderna är lånade från Lisebergs Fb sida. Den hittar ni här.

Så här fint kommer det se ut om några veckor!

Kram Ellen
Allmänt, Ellen

Julte

Nu har galningen varit i farten igen! Jag har säkert berättat för er att jag avgudar te, och tänker att jag säkert inte är ensam om detta, så därför vill jag dela med mig av det jag hittat :) Igår kollade jag runt på lite olka hemsidor efter lite roliga tesorter för att få lite inspiration, och fastnade vid Zmaka.se! De har en hel avdelning för enbart julte! Tesorterna hade så fina namn och jag kunde inte låta bli att klicka hem några... 3 olika sorters julte kommer att dimpa ner i min brevlåda inom några dagar och SOM jag längtar! De jag köpte var "Röda mulen", "Pepparkaka" och "Julknäck", låter det inte lockande? :D
Kram Axelina
Axelina

Julvärdsfunderingar

Kom över den här artikeln alldeles nyss. "2012 heter julvärden Gina Dirawi eller Ebba von Sydow". Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Ebba von Sydow tycker jag inte alls om, inte som julvärd i alla fall. Gina är väl rolig och så, men ändå, som julvärd? Nej jag vet inte.. Blev ganska besviken. Men det är ju som tur är ett tag kvar och jag vet inte hur mycket man ska lita på allt man läser. Det är ju som sagt bara gissningar, och jag hoppas nog att det blir någon annan! Jag vill han nån mysig julfarbror eller nån äldre kvinna, de här yngre vet jag inte om jag vågar lita på. Är jag dum nu? Vad tycker ni?
 
 
Kram Axelina
Axelina

En kväll i Paris

Nu har jag tittat igenom alla Parisbilder, och jag blir helt varm i hela hjärtat! Jag tänkte dela med mig av ett av de starkaste julminnen jag har därifrån, faktiskt det första julminnet jag har därifrån. Jag har för mig att jag redan visat er några av de här bilderna förra julen, men då slängde jag nog mest upp dem, nu tänkte jag berätta!
 
I slutet av oktober var vi inne i stan och strosade runt, när jag plötsligt fick se de första julförberedelserna, jag blev såklart helt till mig! Ett av de husen man pyntar mest till jul är "Galeries Lafayette", ett stort shoppingcenter i mitten av Paris, och detta tar så lång tid att pynta att man får vara ute i god tid!
 
Såhär såg det alltså ut, och förväntingarna inför jul bara steg!
 
Nu till det huvudsakliga minnet! Två veckor in i November skulle jag och några vänner på bio. Jag och min kompis åkte in till stan lite tidigare och satte oss i trapporna framfor Operan, bara för att njuta av stämningen och titta på folk.
 
 
Efter det möte vi upp våra kompisar och såg på bio. Jag minns att vi hade jättemysigt och såg massa reklamer för julfilmer!
 
Efter bion, påväg till metron, drog min kompis tag i mig och halvsprang iväg med mig och sa "Nu du din julgalning, nu ska du få se på nåt!". "Tadaaaa!!" skrek hon och plötsligt tornar sig Lafayette upp framför mig, lysande som aldrig förr!

 
Den lyckan jag kände då var svår att toppa! Julgalning som jag är visste jag knappt vart jag skulle ta vägen, men jag hade en stark känsla av att både november och december skull bli fantastiska! Vi fortsatte vår promenad och till min förvåning var det fler butiker som redan satt upp julpynt! Bion må ha varit bra, men det var promenaden tillbaka till metron som gjorde mig själaglad!

 
 
Det var mitt första riktiga julminne från förra året!
 
Kramar Axelina
Axelina

Julfrukost

Julmust till frukost blev det alltså! Och även risgrynsgröt med kanel. Kanske inte världens nyttigaste frukost, men helt klart världens godaste!

Kram Ellen

Ellen

Glad!

Idag känns det höstigt, nästan vintrigt! Såg att det bara ska bli 6 grader idag, då blir Axelina glad! Nu har jag bylsat på mig världens gosigaste kofta och ska bege mig till föreläsning! Tänk att lite kallt väder kan göra en så glad :)
 
Hoppas ni får en superbra dag, kanske kommer det upp lite Parisbilder ikväll! Kram Axelina
Axelina

Jultecken

Även om det ändå är ett tag kvar tills julen börjar på riktigt så ser man redan nu en massa jultecken. Hur underbart är inte det?
Julmusten har, som ni andra säkert också uppmärksammat, äntligen kommit ut i butik! Som jag har väntat!! Att bara få ta en ända klunk av fantastiska drycken gör att en enorm julkänsla sprids i hela kroppen! Så härligt. Mamma kom nyss hem med en flaska som nu står och kyler sig till imorgon. Julmust till frukost, låter inte helt fel!
Jag blev även väldigt glad när jag såg att de hade tänt belysningen i några träd här i Uppsala. Genast spred sig en mysig och julig stämning över hela staden!

Ellen

Tillbaka!

Jajjamen! Nu är även jag tillbaka!
Förre julen blev inte riktigt som jag hade tänkt.. På grund av för mycket jobb, resor till Stockholm, praktik hela dagarna (och ibland hela nätterna) blev bloggen och till och med hela julen inte min första prioritet. I år ska jag därför ta igen allt jag missade!  Lite mer pepparkakor, lite större lussekatter, lite mer glitter och fler paket!! Men framför allt så ska jag njuta mer och verkligen ta vara på denna underbara tid vi har framför oss


  
 
Lite bilder lyckades jag ta i alla fall!
 
Kram Ellen
Allmänt, Ellen

Jul på Ikea...Redan?!

Måste ju bara berätta en grej! Jag var på IKEA idag för att köpa lite småsaker. Vad tror ni inte jag får syn på när jag är på väg till kassan? JULSAKER! De har redan satt ut dem i butiken, men de är skyddade av avspärrningstejp! Sååå nära men ändå så långt borta... Men finns där gör dom, och snart får även jag lov att julshoppa haha!
 
Telefonen var påväg att dö så några bilder blev det tyvärr inte..
 
 
Kram Axelina
Axelina

Morgonmys och julfrågor!

Vilken underbar morgon, örsta vardagen på evigheter som jag hinner ta mig tid att äta en god frukost utan stress! Skolan är så fruktansvärt tidskrävande nu, men just idag bestämde min grupp och jag oss för att ta en liten sovmorgon! Med andra ord ett utmärkt tillfälle att fylla i Johannas fina julfrågor :)
 
  • Hade du en bra jul förra året?
Jag hade en underbart bra jul! Förberedelserna ägde rum i Paris och mysfaktorn var på topp! Kvällen den 21a december tog jag flyget hem till Sverige och jag var så fruktansvärt glad! Allt var pyntat och klart där hemma och alla mina julklappar var införskaffade, så jullugnet kom över mig direkt. Perfekt jul!
  • Vem firade jul i ditt hem förra julen / I vems hem firade du jul?
Förra julen firade jag hemma hos pappa, bara med familjen! Ibland behövs det inte mer. Jag har 4 syskon hos pappa så livat och glatt blir det i vilket fall! Förväntan hos småsyskonen är det bästa som finns :)
 
  • Vilket är ditt bästa barndoms-julminne?
det bästa minnet jag har var när jag firade jul hos min farmor och farfar. Jag var kanske åtta år och jag och min faster var påväg till affären på julaftons förmiddag, för vi hade slut på inslagspapper! Ingen snö hade kommit än så länge, men när vi promenerade hem från affären föll de första flingorna och fortsatte falla hela julafton!
  • Vilket är ditt värsta barndoms-julminne?
Oj vad svårt! Har nästan bara fina julminnen! Jo men nu vet jag! För några år sen opererade jag ut min visdomstand bara några dagar innan julafton, och man kan väl säga att den julen inte blev som det borde ha blivit.. Jag kunde inte äta nån julmat utan fick nöja mig med allt jag kunde sörpla i mig ur sugrör.. Ont hade jag också!
  • När slutade du tro på tomten?
Jag vet inte om jag någonsin slutat tro faktiskt! Jag har alltid haft småsyskon som har varit i "rätt" ålder, så det är alltid någon av mina syskon som trott på tomten, så det gör att jag lever ut min "tomtetro" genom dem! Man ser hur glada de blir när man pratar om honom, man sätter ut kakor på kvällen och allt det där. Tomten finns!
  • Vad är det godaste du har ställt ut till tomten på julafton
Oftast ställer vi ut gröt och pepparkakor!
  • Ger du något till välgörenhet etc under julen?
Det är nog tyvärr lite dåligt med det. Som student har man inte så mycket pengar att spendera, och så ska man köpa julklappar till hela tjocka släkten.. Men det är definitivt något jag vill bli bättre på!
  • När julhandlar du?
Jag säger ju alltid att mina julklappsinköp ska vara klara i mitten av december, men så blir det ju aldrig. Panikinköp hela vägen fram till julafton!
  • Hur dags vaknar du på julafton?
Åh, tidigt! Jag vill ta vara på hela dagen! Finns inget mysigare än att gå upp lite tidigare, dricka en kopp te och se på en mysig julfilm!
  • När äter ni julmat?
det beror på var jag firar. Hos pappa äter vi julmat runt lunchtid, medan vi väntar med den till kvällen hos mamma. Där äter vi istället en grötlunch.
  • Hur dags öppnar ni julklappar?
Hos pappa har jag småsyskon som inte kan hålla sig längre än till 18 ungefär, men hos mamma gör vi det till kaffet på kvällen, runt 19-20!
  • Vad är den bästa julklapp du någonsin fått?
Oj, svårt igen! Blev i alla fall väldigt glad en jul när jag fick en rosa liten symaskin!
  • Hur brukar din stad/by/kommun julpyntas?
Julgran i centrum, massa ljusgirlanger överallt, affärer som julskyltar, lite ljus i träden och så. Tycker gott att de kan pynta lite mer, det kan aldrig bli för mycket!
  • Hur länge är du ledig vid jul?
I och med att jag är student har jag alltid "plugget över mig", jag vet att efter julafton borde jag börja plugga igen, men oftast blir inte det av.. Men föreläsningsfritt har vi ungefär i 3 veckor.
  • Hur länge efter jul har du kvar din julgran?
Vi brukar ha kvar den fram tills att min lillebror fyllt år, vilket han gör i mitten av januari.
  • Har du någon gång firat jul utomlands?
Aldrig! Hade inte kunnat tänka mig att göra det heller, såvida det inte handlar om i en timmerstuga i fjällen med hela tjocka släkten!
  • Har du någon gång gjort egna julkort?
Nej det händer inte så ofta, men det är väldigt mysigt att pyssla!
  • Tycker du om att sjunga julsånger?
Jaaaa! Något av det bästa som finns ju! Jag sjunger konstant hela tiden, går inte att stoppa mig!
  • Vem vill du helst fira jul med utöver familjen/släkten?
Ingen tror jag.. Familjen är den man ska fira med, jag behöver inga andra! Nära och kära ska det vara :)
  • Om du fick tio miljoner, hur skulle du fira jul då?
Jag skulle väl antagligen köpa lite finare julklappar, men annars vill jag ha det som vanligt. Inget överdådigt!
  • Om du kunde ändra något med julen, vad skulle det vara?
Jag skulle någong gång fira med en större del av släkten, och inte bara närmsta familjen.
  • Tror du att vi får en vit jul i år?
Jag vill så gärna hoppas och tro det!
  • Vad vill du att tomten ska ha med sig för julklapp till dig?
Lika svårt varje jul.. Jag har ju alltid velat ha en liten hudvalp, men det lär inte bli på ett tag..
 
 
 
Sådär! Frukosten uppäten!
 
Kramar Axelina
Axelina