Lucia!

Fick sånt fruktansvärt sug efter Lucia nu, förstår inte varför:) En helt underbar dag enligt mig. Har massa fina minnen från när jag gick i skolan och var med i luciatåget! Det är något alldeles speciellt med alla luciasånger, ljus och de fina kläderna!

Förra året var jag hos min faster över lucia, och vi gick upp tiiiiiidigt på morgonen, och gjorde i ordning en riktig mysig frukost med lussebullar och kaffe:) Sen satt vi under en massa filtar och kollade SVT:s luciafirande! Helt perfekt var det!

Vad tycker ni om lucia, är det speciellt för er? Några speciella traditioner? 

Här får ni i alla fall den mysigaste luciaskivan jag kan hitta på Spotify; den knarkar i alla fall jag ikväll!

Chorus Nota Bene – Nu Tändas Tusen Juleljus 

//Axelina

Axelina

Kommentarer
Postat av: lisasjul.webblogg.se

haha skojjar du?! Jag fick just NYSS samma känsla! Hade tänkt skriva om det på bloggen just! Föreställde mig hur jag vaknar tidigt på morgonen och ser luciatåget på tvn :D haha, samma tankebanor har vi, precis samtidigt! ååååh tack för länken, känns som en julklapp varje gång du lägger upp en bra musiklänk! :)

2010-11-11 @ 22:00:28
URL: http://lisasjul.webblogg.se/
Postat av: Jessica

När jag bodde i stockholm gick jag alltid och lussade hos mormor och morfar, där var det också alltid luciafirande på kvällen när alla kom från jobbet. Jag slutade aldrig att lussa där när jag själv blev vuxen utan drog på lussekläderna efter jobbet/skolan och pinnade dit. Det var mysigt. Nu är det mer att jag inte äter lussebulle innan lucia, kollar på det på tv, jular lite extra...ja så.För övrigt så har vi kanske varit grannar på Colonia??? Beroende på hur länge du bott där? Jag bor inte kvar - men har bott där i 2 år. Kan sakna att gå till Ryd och handla innan jul konstigt nog. För vägen dit är inte så rolig... =)

2010-11-12 @ 06:46:42
URL: http://lalolandet.blogspot.com/
Postat av: Therese

Vad mysigt det låter! Längtar också till lucia. :)

2010-11-12 @ 09:34:37
URL: http://goteborgsjul.blogspot.com
Postat av: Therese

Sv: Ja, lite till får vi hålla oss! :)

2010-11-12 @ 13:25:22
URL: http://goteborgsjul.blogspot.com
Postat av: Lisa

SV: ja körer är ju för hemskt när det inte är december ;) galet att det känns så. Men alltså, nyår utan körmusik är som att bada utan vatten! :)

2010-11-12 @ 16:20:21
URL: http://lisasjul.webblogg.se/
Postat av: Malin

Åh, jag älskar Lucia! Förra året var det första året sedan jag var 5 år (!) som jag inte gick Lucia. Kändes jättekonstigt. Att se det på tv är liksom inte riktigt samma sak.SV: Jag gillade också Daniel, det var tråkigt när han åkte. Men det finns en del guldklimtar kvar ändå ;)

2010-11-12 @ 18:10:38
URL: http://ninjamalin.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback