Världens lyckligaste!

Jag är just nu världens lyckligaste person. Vet ni varför?
Joo för att årets första snö har kommit!! Kan ni fatta det? Äntligen kommer snön som jag var väntat på så länge. Hoppas bara nu att temperaturen håller sig nere så att snön stannar kvar och att vi får en fin vit jul i år igen!
//Ellen
Ellen

24 November

IDag är adet alltså bara en månad kvar till jul!! Helt sjukt vad tiden går fort!
Det är också idag som de pressenterar svts julvärd. I år är det Kalla Moraeus som kommer underhålla oss på julaften.
Själv är jag inte allas nöjd med detta. Jag gillar inte Kalle över huvuddaget. Han är konstig och jag ser bara honom sommar person. Nej jag ogillar detta så pass mycket att jag nästan inte vill se på tv på julafton..Det här ser ju bara fel ut! Eller vad tycker ni?

Ellen

Julbak

Idag är det bara en vecka kvar till fösta advent! Det är sjukt vad tiden går fort. Börjar ni komma i ordning och har ni koll på alla inför julen? Det har verkligen inte jag!! Bara en ynka julklapp är handlad och jag har en lång lite med saker jag ska gör innan jul.

Idag har jag fått pricka av en sak på den listan eftersom det var dags för årets första julbak! Lusssebullar och pepparkakor blev det

Degen jäste över lite... Som vanligt!

//Ellen
Ellen

Nu börjas det!

Ni minns att jag berättade att de satt upp julbelysningen på LaFayette? Nu har de tänt den! Mina kompisar drog med mig dit efter att vi varit på bio, och jag hade inte en aning om vad de skulle visa mig. Plötsligt tornar världens största julbelysta hus upp, och jag blev helt tokig! Det är en grej att googla bilder på det, men att se det på riktigt gör att en julälskare som jag blir helt tårögd! Efter det gick vi vidare i stan, fler och fler affärer har börjat julpynta sina entreer, så mysigt!

Igår blev jag fylld av jullängtan, jag ringde nämligen hem till Sverige och pratade i timtal om hur vi skulle göra till jul! Allt kändes så himla mycket verkligare då, när vi diskuterade om vilket datum jag ska hem och vad alla önskar sig. Jag vet fortfarande inte om jag kan komma hem innan den 23e, hoppas verkligen det. Nåt svar lär jag inte få på ett tag heller då administrationen på skolan är allt annat än bra! Det är bara att hoppas!:)

Hoppas allt är bra i Sverige!
Granarna inne i OperanKramar Axelina


Axelina

Nu är det äntligen jul igen...

Heter en underbara tidningen som jag sitter och bläddrar i. Det är en tjock tiding med massa inrednings tips, recept, pyssel och fina juldekorationer. Jag tycker verkligen ni alla borde köpa den!//Ellen

Ellen

Världens bästa kväll

Det här har egentligen ingeting med julen att göra men jag vill så gärna skriva om det ändå så jag gör det!
Igår blev jag kidnappad. Ja, ni läste rätt! Fast inte på det läskiga viset som i skräck filmer utan på det roliga viset. Två kompisar satte på mig ögonbindel så jag inte skulle se någont och en ipod som spelade veronica maggio på högsta volym fick jag i ögonen. Sedan drog det mig, blind och döv samtidigt, runt hela stan. Jag hade ingen aning om vart vi var. Vi givk och gick och gick, åkte buss och sedan gick vi lite till. Tillslut kom vi in i ett hus och när de tar av ögonbindeln ser jag alla mina fina kompisar. De hade ordnat en överasknings middag till mig. Lagat mat, dukat jätte fint, köpt julskum och julmust. Helt underbara är dem!! Jag blev så glad!!!

Om någon av mina fina vänner läser detta så vill jag bara säga tack så jätte, jätte, jätte mycket! Ni fattar inte hur mycket det här betyder för mig. Jag älskar er alla!

//Ellen

Ellen

Julkulor online?

Tack så jätte mycket för alla grattulationer! Jag blir så glad av era kommentarer :)

Jag fick en fråga igår om var man kan hitta gröna och blå julgrans kulor av bra kvallite. Alltså inte de billiga plastkulora som man kan hitta i alla snabbköp utan "riktiga" kulor.
Det ända stället jag kom att tänka på var NK och deras julsortiment. Så nu undrar jag om ni kan hjälpa mig med detta! Vet ni var man kan köpa fina julkulor? Finns det kanske någon internetsida som säjlder dessa saker online? Jag har noll koll, så snälla hjälp mig!//Ellen
Ellen

10 November...

... är det idag och inte har vi sett någon snö än! Den brukar komma så här års och det har jag koll på för idag är det faktiskt min födelsedag. Det kanske är lite tidigt med snö redan nu men faktum är att det var varit snö denna dagen de senaste 5 åren. Därför är jag nu lite besviken när vädergudarna inte gav mig den pressent som jag uppskattar mest av allt!

Men för att ändå få till julstämningen unnade jag mig lite pepparkakor och julmust dagen till ära!//Ellen
Ellen

Snö

Nu är det så att för exakt ett år sedan kom den första snön till Uppsala. Den 9 november 2010 var det snökaos och den snön som föll då stannade kvar ända tills våren och värmen kom! Jag hoppas så mycket på att samma sak ska hända i år och att det ikväll kan börja snöa! För visst känns det lite väl varmt och höstigt för att vara november?Hopps att det snart ser ut så där hemma hos mig!

//Ellen

Ellen

Älskade Ikea

Jaa äntligen fick jag åka till mitt älskade Ikea! Vi hade turen att vara lediga hela dagen i går och istället för att åka hem och gör  ingeting tog vi tag i livet och begav oss till det stora varuhuset. Jag höll, bokstavligt talat, på att avlida när jag såg allt julpynt, stjärnor, granar och glitter. Det var svårt att inte handla upp hela studiebidraget på en gång men jag lyckades ganska bra! Kunde dock inte hålla mig helt och kom hem med lite julkulor och annar kul!

   

Dagen avslutades perfekt med köttbullar och, såklart, en falska julmust!

//Ellen

Ellen

Juligare och juligare för varje dag!

Nu har jag inte bloggat på hur länge som helst, förlåt! Vi har haft lite lov och annat och har haft väldigt mycket besök, vilket innebär att vi knappt varit hemma. Men det betyder också att jag har varit inne i stan hur mycket som helst, och sett att Paris verkligen börjar förbereda sig inför vad som komma skall!

Vädret är fortfarande alldeles för milt här, ca 17 grader.. Inte kul! Hösten är dock här, och det gillas! Jag längtar så till när de börjar tända all belysning de nu är påväg att sätta upp. I den stora gallerian LaFayette håler de på att sätta upp megastora julbelysningar! Och i Operan har de redan tänt sina julgranar:)

Dock längtar jag fortfaranade hem till Sverige och det kallare klimatet. För att gottgöra Sverigesuget lite ska vi snart ta oss till IKEA för att köpa lite julprydnader och annat mys. Sen ska vi också ha en bakdag, och baka mängder av lussebullar! Jag får sån julabstinens här borta.. hade jag varit hemma så hade jag vid det här laget lyssnat på julmusik dygnet runt, köpt hem massa mysiga julprydnader och annat kul, men här får jag inte ens lyssna på julmusik, mina kompisar förbjuder mig, haha! Men bra är kanske det, då kommer jag förhoppningsvis uppskatta julen ännu mer när den väl kommer!


Julbelysningen uppsatt på LaFayettes väggar!


Förhoppningsvis kommer det lite senare att se ut såhär!


Jag vet att jag varit dålig på att blogga härifrån och hoppas verkligen att jag kommer att få mer tid att göra fler inlägg, jag ska göra mitt bästa! Det kanske inte blir varje dag, men så ofta jag kan! Sålänge får Ellen underhålla er med svenska julförberedelser;)Kram Axelina


Axelina

Julbelysning

Som sagt så har jag haft lov i veckan och trots att jag inte hunnit blogga så har jag hunnit med lite annat juligt! Jag var i stockholm över dagen i fredags och jag blev så glad när jag så att de hade satt upp gulbelyning. Över hela Klaragergsgatan hängde stora röda kulor. Dock såg jag dem aldrig upplysta men jag kan tänka mig att det ser väldigt fint ut!

Jag googlade lite och fick fram dessa bilder. Jag hittade även en sida där det stod att de satsar mer på belysningen i år för att locka turister. Det är en mycket bra ide enligt mig! Om du vill veta mer hittar du artikeln med information här.

//Ellen
Ellen

Kanelte

Ojojoj vad det har dåligt uppdaterat här! Inte okej...
Jag har haft höstlov i veckan och haft fullt upp hela dagarna. Men imorgon börjar skolan så ikväll måste jag ta det lungt. Det gör jag genom att kolla på en julfim (har inte bestämt vilken än) och dricka en stor kopp kanelte. Jag kan verkligen tipsa om detta teet som jag köpte på TGR i Lund i början av veckan. Det är verkligen helt underbart gott och det luktar helt fantastist. Jag önskar att jag kunde skicka lite av lukten till er alla för den ger en riktig härlig julkänsla!!
//Ellen
Ellen