Inväntar stormen

Sitter och tittar ut genom fönstret och väntar med spänning på den omtalade höststormen. Himlen är nästan svart! Lite mysigt är det allt, men jag lider med dem som verkligen drabbas av den!

Hur har ni det, känner ni av ovädret än?
Allmänt

Det där med att ta med hösten in

Titta vad vi upptäckte imorse! Det växer svamp i vår murgröna! Inte behöver vi köpa fejksvampar eller annat höstpynt, det dyker upp av sig själv, haha! Smidigt!





Vad det beror på har jag dock ingen aning om, är det någon av er som är duktig på växter?

Förresten så verkar det som att allt resande upp och ner mellan Linköping och Skåne har gett resultat - jag är med jobb!! Tack så hemskt mycket till alla som önskat mig lycka till, det har betytt mycket :)

Nu har jag alltså höstlov med syskonen, det första som står på schemat är att fixa till vår Halloweenpumpa!

Kram Axelina


Allmänt

Snälla mamma

Titta vad mamsen kom hem med idag, hon vet precis hur man bär sig åt för att få dottern på bra humör! Jag tyckte skorporna var jättegoda, speciellt med lite smör på! Vad tycker ni som smakat dem?



Förlåt att jag är så dålig på att uppdatera! Återigen är jag i ett sånt där "tillsvidare-mode" och väntar på besked kring jobb. Spännande, men det tar på krafterna! Hoppas allt är bra med er :)

Kram Axelina
Allmänt

Jul på Åhlens

Att det närmar sig julen börjar synas på fler och fler sätt. I dag när jag var nere på stan fick jag den glada överaskningen att Åhlens har börjat sälja julpynt. Kulor, glitter och adväntsstjärnor i mängder. Jag kunde inte riktigt låta bli att köpta nåt och fick med mig denna fina kula hem. 
 
 
 
 
 
Kram Ellen
 
Allmänt

Pepparkakor

Här om dagen var jag på julmarknad i Österbybruk. Väldigt mysigt och juligt var det! Jag drack glögg, åt peppearkakor och köpte små tomtar att sätta på julskåpet. Jag köpte och en liten burk pepparkakor. Dem var hangjorda och hade märket Friholms Pepparkakor. Otroligt goda!! Frasiga, tunna och med en perfekt kryddig pepparkakssmak. Om ni inte smakat dessa kakor så gör det. Ni kommer inte ångra er!!
 
 
 
 
 
 
 
Kram Ellen
 
Allmänt, Ellen

Den där speciella saken

Den här speldosan är magisk för mig. Den är förknippad med så många fina julminnen från jularna vi firade hos mormor och morfar. Jag var ganska liten när mormor introducerade mig för den, och jag har fått höra att jag som liten kunde sitta i flera timmar och dra upp den om och om igen. Den spelade "Jingle Bells", samtidigt som Mimmi och Musse gungade på sin gungbräda.
 
Varje år har jag bett mormor ta fram den så att jag fått spela, och varje gång jag använder den är lika magisk. Det går liksom inte att förklara, mer än att den ger julfeeling och framkallar fina julminnen till max! Mormor har under åren fått ganska många barnbarn, och Musse har tyvärr fått offra en arm! Eftersom att jag är mormors äldsta barnbarn har jag blivit lovad att få ta över den när tiden väl är inne, men än så länge får den stå hemma hos mormor och sprida julkänslor!
 
 
Ursäkta suddig bild, det är den enda jag har!
 
Har ni någonting liknande som är lika speciellt för er?
 
 
Kram Axelina
Axelina

Flyger och far!

Det har blivit ett himla flygande och farande för min del sista tiden. Det har äntligen börjar röra sig lite i jobbsökandet, vilket innebär att jag flänger mellan Linköping och Skåne stup i kvarten, därav blir julbloggandet inte lika intensivt! Önskar att tomten velat låna ut sin flygande släde till mig, då hade allt gått lite smidigare! :D
 
Men jag klagar inte, är så glad att det händer saker! Nu är jag nere hos pappa i Skåne igen. Har tre småsyskon här och vi har såklart börjat prata om julen redan nu, så mysigt! Minsta lillasyster blir helt lyrisk när jag nämner tomten, och de två äldre längtar som galningar!
 
Ikväll är planen att införskaffa lite julmust och Allers Julmagasin, och bara njuta!
 
 
 
Hoppas att allt är bra med er!
 
Kram Axelina
Axelina

223

Jag har varit nere i Skåne och halkat efter med bloggläsandet, såg att jag har 223 inlägg att läsa ikapp, har en del att göra med andra ord!
 
Kram Axelina
Axelina

Rönnbärspyssel

Idag gick jag och lillasyster ut i trädgården och plockade rönnbär! Har tänkt på det ett tag och nu kände jag att det var dags att de där små bären kom till användning! Vi gjorde små hjärtdekorationer till ljusen, och några att hänga i granen också när det väl är tid för det! Supermysigt hade vi, jag älskar att lillasysters ansikte skiner upp när jag börjar prata om jul och snö! Vem vet, kanske bor det en jultok i henne med??
 
 
Kram Axelina
Allmänt, Axelina

Skåne

Är nere i Skåne på besök hos far min! Måste visa utsikten från köksfönstret, så höstigt och fint med träden!



Var även en sväng på Rusta, och som många redan berättat är julförberedelserna i full gång!






Har ni haft en bra helg?

Kram Axelina
Allmänt

Det börjar närma sig!

Äntligen!
Efter flera stressiga jobbveckor har jag tid att ta det lite lugnt och börja njuta av hösen. Känns som att det var igår som det var sommar och man kunde gå runt i shorts och linne. Men jag är glad att de kallare vädret börjar komma. Det betyder att vi närmar oss vintern och julen!!
 
Jag har väldigt höga förväntningar inför julen i år. För första gången på ett bra tag ska jag spendera hela december hemma i Uppsala utan massa pendlande till och från praktikplatser och jobb. Det betyder mer tid för julfixande, planerade och julklappshandlande. Och framförallt mer tid att njuta av denna underbar högtid.
 
Har ni börjat planera än? Vad ska ni göra annorlunda från förra året?
 
// ellen
Allmänt, Ellen

Kardemummakaffe

Är det någon mer än mig som är helt besatt av kardemummakaffe? Jag köpte ett paket på Indiska för ett tag sedan, och det smakar verkligen gudomligt! Det smakar precis som kaffe och bulle, och är ett fantastiskt påhitt om man inte har några bullar hemma! Smaken är lite höstig och julig av sig och passar perfekt en morgon som denna då jag inte har mycket inplanerat!

Nu blir det kardemummakaffe och filmmys!



Kram Axelina
Allmänt