Meeeen..

Vad är detta? 11 grader ute?? Det ska ju vara kallt och snöa.. Vill ha vinter nu, mår så mycket bättre då!

 

//Axelina

Axelina

Bûche de Noël

Kom ju på att jag har glömt att visa en grej! Eftersom jag läser ekonomi med fransk inriktning, ordnade jag och min vän en "Franska firar jul"-fest förra vintern. Det var jättemysigt, och alla tog med sig lite julmat var, så det blev en riktig julbuffé!

Eftersom vi läser franska tyckte vi att vi skulle göra något som var typiskt franskt, och då gjorde min vän denna underbara skapelse; en Bûche de Noël! På svenska kan man översätta det till en "julstubbe" eller något i den stilen:) Detta måste vara ett av de finaste bakverken jag någonsin sett. Minns att jag gick till vår nyinköpta julgran och knyckte några kvistar och satte dit!

Vad tycker ni? Visst var den fin?:)
//Axelina
Axelina

Stress & tomtegröt!

Har varit en mycket stressig dag idag, med skitmycket plugg, så har inte hunnit göra några inlägg..

I vilket fall, så har jag ändå varit väldigt julig idag, nu när jag tänker efter! Jag har hunnit med att smaka Marabou VinterVit!! Åh, vad den var god! Men precis som många andra skrivit så är den väldigt mättande och söt.. Men jag gillar det:) Inte fel med den lyxiga paketeringen heller! Den får MVG av mig!

Sedan har jag även ätit tomtegröt  (risgrynsgröt), vilket nog var första gången i år! Jag är inte en sån person som äter det året runt, för jag tycker det har så mycket med julen och göra, så jag väntar gärna lite, hihi! Men idag var det som sagt premiär, SÅ GOTT det var! Lite kanel och mjölk på så blir det oemotståndligt!

Vad tycker ni om risgrynsgröt? Är det något ni äter året om, eller är det lite speciellt inför jul?






//Axelina
Axelina

Julgrans-pynt

Det finns mycket fint julgrans-pynt och en massa roliga kulor ute i butikerna nu. För ett tag sedan gjorde jag ett inlägg om några annorlunda julkulor från Rusta. De är verkligen jätte gulliga! Nu har även Åhléns fått in läppstifft, mobiltelefoner, små bilar, påfåglar och grisar som man kan hänga i granen. Jag skulle vilja ha allihopa! Men jag vill verklien inte hänga dem i granen... För hur juligt är det egentligen med en liten glittrig rosa uggla där bland alla röda blanka kulor? Det blir lite för mycket. Jag skulle i alla fall inte vilja ha det så.

Vi brukar klä granen ganska enkelt. Bara röda, silvriga och några guldiga kulor i olika storlekar till julgransbelysningen och några små tomtar. En stjärna har vi i toppen och ibland lite glitter. Ganska sparsamt med pynt men det blir ändå riktigt juligt!

Hur brukar ni klä era granar?



//Ellen

Ellen

Jul hos HM!

var nyss inne och kikade på H&M's hemsida, och såg att de börjat sälja en massa julinredning! Riktigt fina saker tycker jag! Här kommer några exempel!

 

 

 

//Axelina

Axelina

Tävling!

Jag är med och tävlar om några jättefina julvinster hos Jul I Stan! Så himla roligt med såna här tävlingar, jättefina vinster! Nu är det bara att hoppas på det bästa;D

 

 

//Axelina

Axelina

Yankee Candles!

Dessa underbara ljus har jag fortfarande inte testat! Har haft ögonen på dom ett tag nu, men aldrig tagit tag i att köpa några.. Trodde först bara man kunde beställa på internet, men sen fick jag reda på genom snälla Lina att de finns i vissa affärer, bland annat på Myrra i Uppsala! Kanske får ta och fråga kusinen min om hon vill gå dit och köpa några till mig;D vill du det Ellensnällen? haha!

I vilket fall, jag blir helt kär i namnen på ljusen, de får ju en verkligen att vilja ha dom ännu mer! "Christmas Eve", "Christmas Cupcake", "Sparkling Cinnamon", "Mistle Toe", "Sparkling Snow" och "Jack Frost" är bara några av de underbara dofterna!

Nu kan jag ju inte bestämma mig om vilket jag vill ha, såklart.. Är det någon av er som testat lite olika, som vet vilket/vilka man ska välja?






//Axelina
Axelina

Ballerina

Min kompis tipsade mig om ballerina pepparkaka idag! Det låter ju verkligen jätte gott och jag spran direkt till affären för att köpa ett paket men de var tyvärr slut...
Det är en Limited Edition som göteborgskex har släppt nu till jul! Är det någon av er som har smakat den?
Jag ska ut och leta o affärerna nu för det här kan jag verkligen inte missa



Läs mer om denna spännande nyhet här!

//Ellen
Ellen

Julkänsla

Jag haft en riktigt härlig julkänsla i kroppen hela dagen. När man vaknar på morgonen och allt är härligt vitt av frost så blir det så! Jag har varit på bra humör bara för att jag vet att nu börjar julen närma sig. Julpyntet börjar komma upp ordentligt på stan, julkalendrar har börjat säljas, cola-flaskorna pryds av jultomtar och på godishyllorna hittar man både Julskumm och Marabou vinter-vit!
Dessutom så åt jag årets första pepparkakor! Det var underbart och bara lukten av dem fick mig att bli knäsvag...



De sista två bilderna är från Åhlens!

//Ellen

Ellen

Utmaningen!

Eftersom att vi är två som skriver här så antar jag att jag också ska göra utmaningen!

Pepparkakor – Lussebullar
Skumtomtar
– Knäck
Ischoklad – Marsipan
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv – Julskinka
Lax – Sill
Revbenspjäll – Janssons frestelse
Paradis – Aladdin
Rullsylta - Pastej
Glögg – Julmust
Rödbetssallad – Dopp i grytan
Ris a la malta – Risgrynsgröt
Äpplemos – Senap (till skinkan)
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Ge - Få
Mysteriet På Grevieholm - Dieselråttor & Sjömansmöss
Chokladkalender
- Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst


Eftersom Axelina redan har utmanat några så kommer inte jag göra det (Dessutom har jag ingen koll på vilka som har gjort utmaningen och vilka som inte har gjort den)

//Ellen
Ellen

Hmmm...

Nu behöver jag er hjälp! Hade tänkt köpa en av julkalendrarna på dvd, men vet inte vilken! Har redan Sune och Pelle Svanslös, och har redan bestämt mig för att jag måste köpa Mysteriet på Greveholm (även om jag sett den hundra miljoner gånger..). Men vilken ska jag mer köpa? Har funderat lite på Julens Hjältar eller När karusellerna sover, men minns inte så mycket av dom!

Vad tycker ni? Ska jag köpa någon av dom, eller kanske någon helt annan? Ni får gärna berätta varför också:D

Ett axplock av alla underbara julkalendrar!


Tack för hjälpen!

//Axelina
Axelina

Utmaning!

Wohoo, har blivit utmanad av Tomtenissan!! haha, jag älskar sånt här! har säkert svarat på många av de här frågorna innan, men skitsamma:)

Pepparkakor – Lussebullar
Skumtomtar – Knäck
Ischoklad – Marsipan
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv – Julskinka
Lax – Sill
Revbenspjäll – Janssons frestelse
Paradis Aladdin
Rullsylta - Pastej
Glögg – Julmust (Går inte att välja!)
Rödbetssallad – Dopp i grytan
Ris a la malta – Risgrynsgröt
Äpplemos – Senap (till skinkan)
Hemma Borta
Utomlands - Sverige 
Ge - Få 
Mysteriet På GreveholmDieselråttor & Sjömansmöss (SÅKLART)
Chokladkalender
Paketkalender (chokladen är oftast rätt äcklig!)
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst


//Axelina
Axelina

Nuså!

Haha, såklart var det jag som hade klantat till mig i ett inlägg.. Vad annars?;D Så jag fick Ellen till att ta bort allt och göra om allt, när jag egentligen bara kunde redigerat ett inlägg... hahah! Aja, nu är vi nog tillbaka i alla fall, hoppas jag!

 

 

//Axelina

Axelina

Kaos

Nu kommer här se hemskt ut ett tag, bara för vi måste göra om allt från början, men snart är vi på fötter igen!:D
Allmänt

Hjälp!

Ni ser ju hur snygg våran blogg är just nu! Menyn har blivit galen och hoppat längst ner på sidan och rubrikerna har halverats... Varken jag eller Axelina är särskillt teckniska och vågar inte ändra i inställningarna, då kommer det bara bli värre. I alla fall om jag gör något, det kan jag lova.

Finns det någon där ute som är tecknisk och bra på det här med design av bloggar som skulle vilja hjälpa oss lite? För så här kan det ju vekligen inte se ut ....

//Ellen
Allmänt

Hjularöds slott!

Har ju glömt att berätta en sak! Om ca en månad träffas jag och Ellen nere i Skåne (ska se Lady Gaga!!) och sen ska vi vara där några dagar.


En av grejerna vi har bestämt att vi ska göra, som verkligen måste bli av, är att åka och kolla på Greveholm-slottet! Ligger ju inte så långt ifrån, och det är något jag velat göra i flera år.

 

Så vi tänkte åka dit, ta en massa bilder och göra ett stort "reportage!" här i bloggen; kul va? haha:D Det är ju mitten av november då, så har vi riktig tur då så kommer vi kanske ha lite snö!



//Axelina
Axelina

Kyrkan

När jag var mindre, och firade jul hos farmor och farfar, var kyrkan ett måste. Det fanns inte på kartan att inte gå till kyrkan på julafton. jag och min lillebror var väl inte sådär jätteglada över detta, men följde lydigt med och satt och väntade ut tiden i kyrkan. Farmor var den enda som inte följde med. Även om hon gärna ville det, så stannade hon hemma och gjorde i ordning all mat!


På senare år har vi inte firat med farmor och farfar längre, utan hemma istället. De år vi firat hos mamma har vi aldrig gått i kyrkan, men hos pappa brukar vi gå till nåt församlingshem.. Det är väldigt riktat till småbarn, och inte riktigt något som faller mig i smaken det heller..


Dock har jag börjat tänka tillbaka på de åren vi gick till kyrkan, och såhär i efterhand så känns det lite tråkigt att vi inte går dit längre. Stämningen var fantastisk och kyrkan var fylld med ljus. Minns att jag satt och drömde om vad jag skulle få i julklapp senare på kvällen:) jag saknar faktiskt denna tradition; visst, vi går till församlingshemmet, men det är inte alls samma sak. Ingen kyrka, så det blir ingen riktig stämning där, och samma berättelser varje år..



Googlad bild på kyrkan vi gick till när jag var mindre


//Axelina

Axelina

Söta Ellen!

Vad hade jag gjort utan min älskade kusinvitamin? Hon håller bloggen levande när jag inte hinner! Denna helgen har varit kaotisk på alla sätt och vis - allt från bakande av Hello Kitty-tårta till marknadsföringsplugg.. Det har helt enkelt inte funnits tid till fler inlägg! Jag ska skärpa mig!



Kolla vilken söt stressboll jag hittade, den hade inte suttit fel denna helgen!


Kram Axelina!

Axelina

Julklapps inköp

Årets första julklapp är fixad! Jag tänker inte avslöja vad... Men jag kan säga att jag hittade den perfekta presenten till min underbara kusin Axelina!!
Jag har inte varit ute och letat julklappar än, det känns för tidigt för det. Men när man hittar de där perfekta sakerna så ska man verkligen inte tveka med att slå till. För jag vet hur det är sen när man springer rumt på stan, dagen innan julafton. Massor med människor överallt, trångt och utplockat på hyllorna. Nej, i år ska jag försöka vara klar med shoppingen ganska tidigt så man kan njuta av allt annat mysigt som december har att bjuda på!

//Ellen
Ellen

Lussebulle

Hur fint är inte detta örhänge! Jag skulle gärna gå runt med en liten lubbebulle i örat. Riktigt snyggt att matcha julklänningen med eller att bara ha för kul. Det är gjort av Nea. Mer om henne och många andra små söta mycken hittar du här!



//Ellen

Ellen

2 månader

Nu är det exakt 2 månader kvar till julafton! Tiden går så fort när man har roligt och det känns som det var sommar nyss. Bloggen gör också att tiden går fortare och att julen känns närmare än vad den egenligen är. Här kan jag skriva av mig all min "julighet", jag kan planera och bara längta lite extra. Jag är redo för julen, snön, mörkret och allt annat mysigt!

Och 2 månader är ju inte så mycket! Bara 60 dagar, 1440 timmar, 86400 minuter,5.184 000 sekunder!



Jag googlade julafton och den första bilden som kom upp var denna. Riktigt söt tycker jag att den är och den beskriver verkligen julen och julafton!

//Ellen
Ellen

Julmust

Min gulliga pappa överaskade mig med två flaskor Julmust sådär på fredags kvällen! Riktigt trevligt! Men tyvärr så ska jag vänta ett tag med att dricka dem eftersom jag lovat mig själv att vara nyttig... Ibland har jag ju bara så dålig tajming. Men att smaka liiiite kan ju inte skada!



//Ellen

Ellen

Gästinlägg av lillebror Vilmer, 11 år

Julen är kul för att hela familjen är samlad, och dagarna innan julen så förbereder man jättemycket, det tycker jag är mysigt:)

Det mysigaste med julen är att sitta och titta på julprogrammen på tv (Axelina tvingar mig i och för sig att kolla på Kalle, men jag brukar inte ångra mig efteråt, haha!) och att klä julgranen. Vårt vardagsrum har mycket högt i tak, så för två år sen övertalade vi pappa att köpa en jättehög gran! Vi fick hem den utan problem, men när vi skulle klä den så nådde vi bara upp till halva granen.. Vi fick ta en stege och sätta upp stjärnan!

Jag tycker också det är kul att laga maten med mamma! Det godaste på julbordet är skinka, korv och köttbullar:) Jag brukar tävla med min lillasyster om vem som äter flest köttbullar!

När jag var fyra eller fem år, så brukade vi vara hemma hos farmor och farfar och fira jul. Då hjälpte min storebror mig att ringa till jultomten på Nordpolen! Då fick jag prata med en nisse och tomten. Nissen sa att han skulle komma hem till oss, men när tomten väl var där, fick jag ett brev av nissen, där det stod att han var förkyld och inte kunde komma..

Det jag önskar mig mest denna julen är en ukulele, så jag kan lära mig spela som min bror! Snaaaaaart är det jul!



Jag och lillasyrran vid granen förra året!




//Vilmer

Axelina

Julmarknad i Jakriborg!

Om ni bor i Skåne eller i närheten finns det en julmarknad ni inte får missa! I Hjärup (utanför Lund) har de byggt upp en "medeltida hansastad" som varje vinter har en jättemysig julmarknad. Jag har varit där, och det är så mysigt och riktigt gammeldags!

Än så länge finns det inte så mycket info, men detta är vad jag hittat:

Marknaden har öppet den 11e, 12e, 18e och 19e December, mellan 11-17.

"Kom och upplev genuin julstämning i medeltida miljö. Många hantverkare som visar gediget hantverk bla handstöpta ljus, halm och tovade tomtar. Juldelikatesser som brännvinssill, ost, enbärsmust och spettkaka. Luciatåg och underhållning, träffa tomten åk häst och vagn m.m."



//Axelina 

Axelina

Nu är det jul igen!



Jaa ni ser rätt! jul sakerna har åkt fram för i år. Eller i alla fall Lucia kläderna!
Jag förstår om ni blir lite rädda nu, det är ju ca 2 månader kvar till lucia. Derför kan jag lugna er med att säga att jag inte ska gå luciatåg eller börja julpynt redan nu. Nej jag har andra planer för dessa kläder en tid framöver.
Kan ni gissa vad?



Dessa små tomtekläder sydde jag till min lillasyster inför hennes luciatåg förra julen. Hon gillade dem väldigt mycket och jag tror att de kommer användas i år igen!

//Ellen
Ellen

Vägpinnar?

Nej, ingen snö än... Men något annat roligt överaskade mig när jag var på väg hem idag. Jag såg att de hade kommit upp såna orange pinnar som man sätter i vägkanten på vintern ni vet. Det visar att det snart är vinter. De börjar förbreda mer och mer, sakna men säkert så kommer den och julen allt närmare.
Jag längtar riktigt mycket redan nu. Jag tycker att den här längtan innan är mysig. Man blir så förväntansfull och har något att se fram emot hela tiden. Det känns som att tiden går lite snabbare då!




Det här är en sån pinne som jag menade. Pappa sa att det heter "vägpinnar", men jag tror inte riktigt att de har något namn...

Ellen

Kalle Anka

För mig är Kalle Anka ett MÅSTE på Julafton, det funkar liksom inte annars.. Men jag har ofta samma problem varje jul, och tycker det är så himla synd. Jag har ganska många mindre syskon (mellan 3 och 18 år), och varje år blir jag tvungen att "tvinga" dom till soffan när det är dags för Kalle. De bryr sig inte! Jag tycker det är så synd, för Kalle betyder så himla mycket för mig..

Är nästan säker på att det har att göra med att de överöses av tecknat 24 timmar om dygnet. De kan ju se på hur mycket Kalle de vill! De fattar inte grejen men Kalle på julafton. För dem är det inget speciellt.. Tror aldrig jag kommer att få dem att förstå vad Kalle Anka innebär:( Tills dess får jag försöka dra dem till tvn varje julafton när klockan slår 3!

Är det någon av er som har samma problem med syskon eller andra släktingar?

  

       Julafton hos pappa förra året då jag lyckats få alla 4 syskonen framför tvn!


//Axelina

Axelina

Snö!!!

Jag är lyckligast i världen!! Var påväg ner till Skåne nu ikväll, och har precis landat hemma hos pappa.. Under nästan halva resan åkte jag genom ett snölandskap!! Riktigt mycket på vissa håll också! Jag är så glad! Den första snön jag har sett i år! Sen när jag hoppade av tåget var det lite snöblandat, men ändå, SNÖ!! Jippie!! Vintern är nog banne mig snart här!


//Axelina
Axelina

Snö??

Jag var överlycklig, det varnades för snökaos i hela landet! Äntligen tänkt jag som har längtat efter snö i flera veckor nu. Jag vet att det är jätte tidigt men jag kan inte hjälpa det. Igår och idag skulle det snöa för fullt hör över upplad. Men inte kom det någon snö! Det är inte äns minusgrader och inte regnar det heller... Ibland blir jag väldigt besviken på SMHI som ger falska förhoppningar.

 

//Ellen

Ellen

Var är du??

Marabou Vintervit, var är du? Har du gått och gömt dig? För i så fall vill vi att du kommer fram NU! Orkar inte vänta längre!

Allmänt

Tävling hos Sanna!

Jag är med och tävlar på Sannas Christmas om den underbara och omtalade Julboken!


Tävlingen går ut på att berätta om en speciell jultradition man har i sin familj, gammal som ny. Fick tänka ett tag, men kom sedan på en mycket rolig sak vi gör hos pappa, som kanske inte alla familjer gör, haha!

Varje julaftonsmorgon kommer pappa in i barnens sovrum iklädd tomteluva och morgonrock och sjunger Adam's Julsång (Oh Helga Natt)! Det ska tilläggas att pappa aldrig tar en ton i vanliga fall, och det låter inte allt för vackert. Ändå är julstämningen total när julafton har börjat på detta sätt! Man vaknar med ett leende på läpparna och det är jul på riktigt!

Detta är den tradition vi haft i ett antal år nu, och det var först nu jag verkligen tänkte på att det verkligen är en tradition!

Tävla ni med vettja;D

//Axelina

 

Axelina

Udda Julpynt

När jag för fult kollade runt på rustas hemsida så hittade jag många roliga, lite speciella julprydnader. Det är kanske inte något man hänger upp i granen men jag måste säga att jag tycker dem är riktigt gulliga!




 


Jag gillar de glittriga klackarna riktigt mycket! Hur fina är inte de?

//Ellen
Ellen

Jul på Rusta!

Måste bara säga att jag håller med min kusin i hennes gulliga inlägg!! Tack!

Dessa underbara bilder hittade jag på Rusta. Jag brukar i vanliga fall inte gilla deras sortiment. Men kolla bara på den söta cupcake kulan eller de mönstrade adventsstjärnorna! Jag tror jag är kär! Det bästa av allt är ju att det är så billigt också. Den söta lilla bakelsen får du för ändast 29 kr.

 
 
 '
 

Mer julpynt från Rusta finns här!

//Ellen

Ellen

Tack!

Vill bara passa på att säga tack till alla underbara julbloggare som man stiftat bekantskap under den senaste tiden! Tycker det är så himla mysigt att läsa era bloggar, och det är så roligt att man får lite respons själv också:) Visst var vi lite rädda när vi precis skulle starta bloggen, och tänkte att ingen någonsin skulle läsa den, men några är det ändå:) Det är så härligt med alla snälla julmänniskor i landet!

Att kunna ventilera sina juliga tankar till folk som faktiskt bryr sig, och till och med uppskattar det man skriver, det är så kul! Så vi vill tacka er för att ni är så gulliga, och för att vi på bara några dagar "lärt känna" så många goa människor! Känns kanske överflödigt att skriva detta efter bara några dagars bloggande, men alla är så snälla, och det värmer verkligen! TACK!

 

Blid från Google

 

 

//Ellen och Axelina

Allmänt

Sandwich

Jag älskar pepparkakor och lussebullar mer än allt annat kring julen. Resten av året så är jag mer än kär i glass. Jag kan äta hur mycket som helst! Därför tycker jag väldigt mycket om GB:s Sandwich glassar med smak av pepparkaka och lussebulle. Specielt pepparkakan, den är underbar! Jag hoppas på att det kommer finnas att köpa i år, för om jag inte har helt fel så var det ett tag sen man kunde hitta dem i butik... Vet ni något om detta?



//Ellen

Ellen

Julklapps planeringen

Julen är jätte mysig på alla sätt och vis och jag längtar helt sjukt mycket! Jag har redan börjat lyssna på julmusik och skrivit önskelistor. Men så läste jag ett inlägg på Lisasjul. Det fick mig verkligen att tänka och fundera på att man kanske ska hålla sig i från att bli allt för "julig" redan nu. Jag ska verkligen försöka göra det!
Men för att ändå få lite av den när julsämmningen så tänker jag börja planera mina julklapps köp redan nu. Vilka man ska köpa till och vad man ska köpa. Det tycker jag inte är för tidigt för jag börjar köpa julklappar redan i början eller mitten av november för att hinna med! Det ligger också väldigt mycke tankar bakom mina julklappar. Jag vill köpa något speciellt och något som betyder, annars kan är det inte lika kul. Därför börjar jag nu om jag ska hinna med att få fram de perfekta pressenterna till julafton! Dessutom tycker jag att nästan att det är roligare att köpa än att få också. 

//Ellen

Ellen

Min faster!

Ikväll kommer min faster hit, ska bli så mysigt, för hon är precis lika julig som jag:) Minns att jag var hos henne förra året runt lucia, det var DÅ jag kände att det verkligen snart var jul. Stämningen i deras hus är obeskrivlig, man måste ha varit där för att förstå!

Tänkte ändå lägga upp någon bild för att ni ska få en uppfattning:)

 

Detta tycker jag är riktig juligt, vad säger ni?
//Axelina
Axelina

Julkonsert?

Visst, det är ett bra tag kvar till jul ändå. Men på flera ställen ser man att det börjar närma sig. Jag läste Expressen idag, där var det tre sidor fulla med annonerser om julbord. Min familj är inte så jätte mycket för julbord så det är inget jag brukar gå på. Jag såg också en annan annons om julkonsert. Det låter ju så sjukt mysigt! Jag älskar all julmusik och konserter, men jag har aldrig varit på en julkonsert faktiskt. Har någon av er varit på det och är det kul?

Allmänt

Hemma!

Nu är jag tillbaka igen efter en mysig helg i Borås:) Jag måste berätta om de godaste kakorna jag ätit på länge, fick smaka dem i helgen och tyckte faktiskt att de var lite juliga i smaken! Gulliga var de också! Fick med mig några hem som jag sitter och knaprar på nu;D Kanske redan är något ni brukar äta till jul, eller annars för den delen, haha!  Men lägger upp receptet ändå!

Kanelhjärtan (20-30st)

Ingredienser:
1 1/4 dl strösocker
200 gr smör
ca 4 dl vetemjöl
2 dl marsán vaniljsåspulver (1 paket med 7 portioner)
Pensling:
1 ägg
2 tsk kanel
2 msk strösocker
Gör såhär:
1. Rör ihop socker och smör tills det blivit vitt och fluffigt.
2. Blanda i mjöl och marsanpulver och arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kyl i 30 minuter.
3. Kavla ut degen till en platta, ca 4 mm tjock. Används pepparkaksformar för att ta ut hjärtan. Pensla med
uppvispat ägg. Blanda kanel och socker och doppa kakorna i blandningen.
4. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda i 200 grader i 6-8 minuter, eller tills de fått en gyllene färg!

 

 

 

Bild från Google
Gott va?:D
//Axelina
Axelina

Horoskop

Väduren: December blir en spännande och utvecklande månad. På jobbet får du testa nya saker som utmanar din förmåga. Du trivs - det får dig att anstränga sig lite extra. Privat har du fullt upp.  Det är många sociala engagemang inbokade under månaden. Jul blir en välförkänt paus. Du får tillfälle att umgås med familjen. Nyår blir trevligt.

Oxen:  Även december blir stressigt. Du har massor med arbete men ändå vill du hinna med att förbreda för julen hemma. För dig är traditioner heliga. Under julhelgen får du tid att träffa många du tycker om, det blir många skratt och roliga minnen. Nyår blir en kontrast till julen med färre personer inblandade och mer glamour. Det blir en kväll att minnas under lång tid. Någon flirtar med dig på nyårsafton, du blir smickrad.

Tvillingarna: December handlar om att summera resten ev året. Du är nöjd ed din insatts under 2009, men har fortfarande planer du vill genomföra. En högre chef uppsakattar ditt arbete och det finner du både skrämmande och roligt. Julen blir en lugn historia. Du firar med de du bryr dig mest om. Nyår ser ut att bli en blandning av arbete och fest. Arbetar du innom nöjes branchen blir det en mycket sen kväll. Du passar på att knyta lite nya kontakter under kvällen.

Kräftan: Under december får du tillfälle att ta upp en fråga som ligger dig vart om hjärtat. Din chef är nöjd med dig och lysnar på vad du har att säga. Månen ger dig baland i livet och om du har en partner kan ditt kärlekliv få en ny kick i mitten av perioden. Julen handlar om familjen. På nyår tar du det lugnt, du har mycket att göra i början av januari och behöver fundera.

Lejonet:  Du får en nör att knäcka i början av december. Det verkar som om du har missat att infria ett löfte och nu har du sårat någon som du tycker om. Men misstaget kan rättas till med lite omtanke. Julen blir en livlig tillställning med en brokig skara släcktingar. Du agerar värdinna, underhållare och vän. Det gäller att du är flexibel och snabb tänkt om du ska hålla alla på gott humör. Nyår ser ut att bli glittrigt, roligt och väldigt sent.

Jungfrun: Du ställer väldigt höga krav på perfektion både i ditt arbete och privata sammanhang. Allt för höga ambitioner tar på krafterna. Sänk ribban lite, allt behöver inte vara Disneyidyll. Lite dammkorn i hörnen och en nyinköppt julskinka är bättre än magsår. Dessutom kommer du få en härlig julklapp som överaskar dig! På jobbet behöver du inte höja prestations nivån. Tänkt på att det är helheten som räknas.

Vågen: December blir intevsin både på arbetet och privat. Du förväntas göra en massa saker och tackar du nej gör du vänneran besvikna, eller din chef irriterad. Under julen får du en överasskning från en släkting. Du blir både lycklig och rörd över det engagemang som personen har lagt ner för att göra dig glad. Nyårsafton blirtrvlig och festlig - en intim middag med utvalda vänner.

Skorpionen: Du har i vanliga fall svårt för traditioner och i december vimlar det av dem. Du förväntas delta i julfester och släktsammankomster. I år känner du att det är kul med socialt umgänge. Du går in med liv och lust för att bli alla festers meddelpunkt. Även på jobbet har du roligt. Du engagerar dig mer i männsikor än vad du brukar göra och och ditt glada skratt lättar upp stämmningen. Under jul och nyår är det den närmaste familjen som gäller.

Skytten: Det blir en glittrig och rolig månad. Normalt sätt burkar du ha massor att göra så här års, men i år är det ovanligt stillsammt på jobbet och hemma är det någon annan som har tagigt på sig att förbreda julen. Lite klappar och några mindre glögg partyn är det ända som su behöver ansvara för. När alla stressar som yra hönor lutar du dig tillbaka och njuter av den oas av lugn som råder kring din person. Nyårsafton bjuder på många härliga uppleverser.

Stenbocken: December handlar om familjen. På arbetet är det högt tempo men du prioriterar ändå dina nära och väljer att inte jobba övertid. Du överaskar vänner och släkt med hemmagjorda och kreativa pressenter. Din omtanke och idérikedom väcker mycket beundran. Det är inte de duraste pressenterna som räknas utan den omtanke man ger sina medmänniskor.

Vattumannen: December - många måsten, för lite tid att göra det du vill. Din stora släckt skulle bli besvikna om du inte umgicks med dem och du har massor av vänner som förväntar sig ett party till nyår. Trots din negativa inställning blir både jul och nyår glada tillställningar med många skratt och god mat. Du njuter av att vara ledig och passar på att umgås med dina närmaste.

Fiskarna: Nyår blir glittrigt och spännande. Du möter en person som attraherar dig. Samtidigt som du vill lära känna den här människan ringer en liten varningsklocka längst bak i huvudet. Du vet inte om han/hon är bra för dg men samtidigt är det spännade och väcker din nyfikenhet. Vinner ditt förnufft eller din känsla?

Jag gillar att tänka tillbaka på förra julen och kolla på bilder och minnas hur mysigt det var. Jag brukar också läsa mitt horoskop för december året innan. Detta är förra årets horoskop från tidningen Elle.
När jag tänker tillbaka nu och läser detta inser hur fel horoskop kan vara ibland, detta stämmer verkligen inte! Jag är skorpion, men jag funderar starkt på om mina föräldrar har ljugigt för mig! Jag känner mig mycket mer som en oxe. "Du har i vanliga fall svårt för traditioner". Jag älskar traditioner mer än någonting annat. Speciellt kring julen! Och jag blir lika chokad varje år när det står samma saker om att jag som skorpion inte gillar julen. Det måste vara något fel...
 
Känner ni att erat horoskop stämmer in på eran jul och era kännslor kring julen?

//Ellen
Ellen

Stockholm

Under natten har det sorgligt nog inte kommit någon mer snö... Men det pyttelilla som kom igåt ligger klar i alla fall!
Nu åker jag iväg till stockholm för att kolla julstämmningen där! Har det också fått snö? Har Nk:s sitt klassiska jul-skyltfönster? Är det juligt över huvudtaget? Neej, jag tror inte det. Det är ju faktiskt bara mitten av oktober än så länge. Men man vet aldrig...



En skyltning på NK för några år sedan. De är så mysiga! Undra vad de hittar på i år? (tagen från Google)


//Ellen
Ellen

Snö i Uppsala!

Jag skrek bokstavligt talat av glädje när jag såg att det snöade idag! Snö i Uppsala! Det trodde jag inte att jag skulle få se på ett bra tag. Det snöade faktiskt riktigt mycket under en halvtimme eller så, men dock så smälte den direkt när den nuddade marken... Men ändå, det var snö!! Min högsta önskan just nu är att få vakna upp och se alla dessa underbara vita korn täcka marken, hade inte det varit underbart?
Nu är julstämmningen på topp!




Bildbevis, taget med en väldigt dålig mobilkamera.. Den gulaktiga bilden är tagen på en lekplats utanför mitt hus! Här och på biltack ligger snön kvar än så länge. Vi får se hur det ser ut i morgon, kanske är hela marken vit då!

//Ellen
Ellen

Godmorgon!

Har haft tvätttid sedan 6 imorse, så jag passade på att kolla på en mysig julfilm mellan turerna ner till tvättstugan! Jag såg "Nu är det jul igen 2", har ni sett den? Den var supermysig, dock slår den inte ettan, men vääääldigt bra ändå!

Jag älskar musik, och försöker hålla mig uppdaterad om det händer något nytt. Igår fick jag reda på att Kelly Rowland gjort en ny jullåt! En cover såklart men var ju tvungen att lyssna på den ändå! Det senaste året har hon ju blivit ganska stor, så hade ändå ganska stora förhoppningar på låten. Dock var det en riktig besvikelse! Det var alldeles för lite julkänsla i den, och den kändes helt platt... Brukar gilla den sortens musik i vanliga fall, men denna låten var ingen höjdare..  Vad säger ni?

 

 

 

Ska förresten iväg i helgen, så kommer inte kunna skriva något då, men litar på att Ellen håller ställningarna här;D

 

 

//Axelina

Axelina

För tidigt?

Jag lyssnar på julmusik konstant nu för tiden, och har gjort det i typ en månad nu. Alla tjatar på mig om att jag ska sluta för att det är för tidigt. Men det tycker inte jag. Är det för tidigt att börja skriva önskelista och lyssna på julmusik i mitten av oktober? Och är det konstigt att jag hela tiden går runt och väntar på snö och tänker på lussebullar?? Det är nog det, men jag kan inte hjälpa det för julen är underbar. Det är helt klart årets bästa högtid!!
Folk säger att man kommer tröttna på allt juligt om man börjar redan nu. Kommer man det? Helt ärligt så tror jag det är omöjlligt, i alla fall för mig! Jag önskar att det var jul året om...

// Ellen
Ellen

Julkalendern

Jag har riktigt höga förväntningar inför årets julkalender!
Jag har tänkt på hur viktigt det är att man gillar julkalender (nu är jag väldigt kräsen.. ) Men jag har tycker att de som har varit de senaste åren har varit riktiga besvikelser. Supersnälla SiverSara och StålHenrik var väl helt okej, men aldreles förmycket sång för att jag skulle orka med den. Skägget i bervlådan vill jag inte ens prata om...
En julkalender ska vara lättsam och rolig! Man ska kunna kolla på den och hänga med fast man halvsover i soffan på morgonen. Håller ni med eller har jag helt fel?



Årets julkalender heter Hotell Gyllene Knorren, läs mer om den här!

//Ellen
Ellen

Cravings!

Pratade med en vän i telefon igår, och hon började prata om hur gott pepparkaksdeg är! Sen dess är det det enda jag tänkt på, jag blev så sjukligt sugen på pepparkaksdeg!

Vad säger ni; är pepparkaksdeg gott, eller är det bara onödigt att äta och ska hellre användas till fler pepparkakor?:P Ska man baka egen deg eller går det lika bra med färdig?

 

Bild från Google



//Axelina

Axelina

En lista till...

Kanske är lite tjatigt, spciellt när vi är två som har bloggen och båda vill svara varsin gång, haha! Men inget tvång på att läsa! Denna listan kommer från Jul I Laloland!

Viktigast med julen?
Att få vara med nära och kära och bara njuta av allt runtomkring!


Jag köper alltid mer julklappar än jag borde
Faktiskt inte! Som fattig student har man inte överdrivet mycket pengar att spendera på julklappar, så det blir att jag köper till de jag bestämt att jag ska köpa till:) 

En riktig julgran med äkta barr är ett måste hemma
Yes, absolut! Hos mamma brukar vi alltid ha silvergran! Hos pappa varierar det, men på senare tid har vi haft kungsgran.

Jag tycker om att göra önskelistor för mig själv
Ja, när man väl kommer på vad man önskar sig är det jättekul, men det är inte det lättaste! Ska försöka börja tänka ut lite snart..

Jenny Nyström Jul eller Amerikansk Jul?
Svårt.. En blandning? 

Mariah Carey eller Carola?
Får nog bli Mariah Carey. Dock tycker jag att Carolas jullåtar är rätt mysiga, men tål inte henne annars!

Ingen riktig jul utan snö på julafton
Haha, klart man vill ha en vit jul, men då jag nästan alltid firar jul i Skåne så har jag inte så höga förväntningar på den fronten.. Jularna brukar bli underbara i vilket fall:)

Släktbesök ingår alltid i julen
Ja då, om inte på julafton så i mellandagarna! På julafton brukar vi oftast bara vara familjen.


Julstjärnor eller Hyacinter?
Svårt, hyacinter luktar vääääldigt gott, men julstjärnorna är ju ett måste dom med!

Julgranen in i stuga den 23:e eller granen in långt innan dess?
Den 23e bärs den in i vardagsrummet! Jag brukar vara den som leder själva smyckningen, för det blir alltid gnabb om hur ljusen ska sitta annars, så det får jag fixa;)

Jag rimmar ännu på flera julklappar
Nej, har aldrig varit duktig på det, försöker men det går inte. Finns dock inget roligare än att få paket någon rimmat på!


Jultomte är viktig
Det beror på vilken familj jag firar med! Hos mamma har vi inte haft tomte på länge, vi har en egen utdelning, blir lite personligare då med, när man får överlämna presenterna själv! Hos pappa däremot är småsyskonen lite mindre, så då brukar vi få besök av tomten!

 

Jag har alltid fullt upp på julafton med bestyr
Inte vad jag minns, jag försöker att inte ha så mycket att göra då, blir mysigare så! Men självklart hjälper jag till med maten och så..

Julkort ska skickas på Posten
Klart! Dock är jag väldigt dålig på det...

Jag ser de flesta av de traditionella julprogrammen på julafton
Kalle anka missar jag absolut inte!! Annars är det nog inget..

Julen är mer jobbig än rolig
Absolut!..... INTE!!


Vi åker bort till värmen och "firar jul" utomlands
Inte en chans.

Vi brukar vara flera familjer/människor som slår oss ihop och firar
har inte hänt på väldigt länge..

Till vem är det svårast att köpa till? 
Svår fråga.. vet faktiskt inte..


Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?
Mysteriet på Greveholm, helt klart! Sunes jul är helt underbar också!

Vilka fem kända personer skulle du vilja bjuda in på julfirande hos dig?
haha, oj.. Maria Montazami, definitivt! Robert Gustafsson, Christina Aguilera, Ed Westwick och Arne Weise!


Vilka fem kända personer skulle INTE få en inbjudan:
Anna Anka! Men detta var ju svårare.. kommer inte på någon... haha!

Vem är det som julpyntar hemma hos er?
Jag! När jag bodde hemma var det mamma.

Vem klär granen och vem bestämmer hur den skall se ut? Hur SKA den se ut? 
Jag klär den med hjälp av de som vill! Det blir som sagt alltid gnäll när ljusen ska upp, så det brukar jag ta på mig! Oj, lite glitter, måååånga kulor i rött och blått! Sen en massa tomtar och annat..

Älskar du att få julklappar eller att ge bort?
klart man tycker om att få, men att ge är ännu roligare!


Känner du någon julstämning nu?
Jaa! Satsumas, tända ljus och frost!

När kickar din julstämning igång?
Redan nu, men ordentligt sen i slutet av november, då blir det magiskt!!

När skall man sätta upp adventsljusstakar?
Man måste vänta till första advent!

När julpyntar man?
Oj, jag minns knappt när vi gör det... Men nån gång i mitten av december tror jag allt kommer upp, fram tills dess har det mer varit adventspynt.

Vilken senap till skinkan?
Skånsk!


Världens bästa jullåt?
Have Yourself a Merry Little Christmas!


Julknäcke eller vörtbröd?
Julknäcke:)

Vilket julgodis är viktigast? Gör du det själv?
Chokladkolan, klart jag gör!

Vilka traditioner har ni?
Ganska vanliga tror jag.. När jag bodde hemma brukade vi syskon alltid få en liten adventspresent vid varje advent, det var mysigt!


Färdiginslagna paket eller paket att slå in hemma?
Slå in hemma, det är det bästa som finns!

Vilket gillar du bäst? Markera med fetstil.

Pepparkakor - Lussekatter
Skumtomtar - Knäck 
Ischoklad - Marsipan
Lax - Sill
Revbenspjäll - Janssons frestelse 
Paradis - Aladdin
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt 
Hemma - borta



/Axelina

Axelina

Jul på hemköp!



Denna glada överaskning fick jag se inne på hemköp idag! Tidigare i år har jag bara sett julmust på små flaskor och bara på pressbyrån. Men nu satsar de stort på Hemköp och har tagigt ifram tre pallar fulla med must! Det är dock inte Apotekarens... För det är helt klart den godaste julmusten, enligt mig. Vilken tycker ni bäst om?

//Ellen
 

Ellen

Jul på Liseberg

Läste hos Elin att Jul på Liserberg öppnar den 12e November! Hade så gärna velat åka dit detta året också, men schemat är rätt pressat nu, så får se om det finns nån tid till det..

Jag var i alla fall där förra året, och det var helt fantastiskt fint! Iskallt var där verkligen, tror vi hann avverka 4 fikor för att hålla värmen den dagen, men det var det definitivt värt:)

//Axelina
Axelina

Frost!

Jag vet att detta inte är nytt för de flesta, men måste skriva det ändå! Igår kväll upplevde jag den första frosten för i år! Jag hade varit hos en kompis på kvällen, och när jag skulle ut och hämta cykeln så var sadeln alldeles glittrig:) OM jag blev glad!! Gräset knastrade under skorna när jag ledde tillbaka cykeln hem i det underbara vädret! Just nu är här nollgradigt, så vem vet, kanske kommer vintern hit tidigare än väntat?

/Axelina
Axelina

God Natt

Det är minusgrader ute! Jag hoppas på lite nederbörd i natt och på att vakna upp till ett vitt Uppsala imorgon, vore inte det underbart? Jag har finslipat på min önskelista nu ett tag och jag börjar bli riktigt nöjd. Men mer om den sen för nu ska jag gå och lägga mig.

Ikväll kommer jag somna till Taylor Swifts verson av julklassikern White Christmas!



//Ellen
Ellen

Om Mig

Det har varit en riktigt mulen och tråkig höstdag idag... En sån dag då man bara längtar efter att se solen glittra i snön. Men jag får nog vänta ett tag till på det. Under tiden så passar jag på att svara på samma frågor som min kära kusin gjort så att ni lär känna mig lite bättre!

Vad brukar du göra under december?


Njuter fullt ut! December är en underbar månad med massa förbredelser, julbak, plappköp och massa mys. För mig är december som en lång väntan och längtan, men på ett bra sätt. Julen skulle inte vara samma sak utan det.
Sen får man ju inte glömma julkalendern! Jag har riktigt höga förväntningar i år eftersom jag inte tyckte så mycket om den som var förra julen...


Film-måsten i jul?

Klassikern Grinchen får ju ingen missa! Sedan brukar jag alltid kolla på en film som heter En liten julsaga. Den brukar alltid gå på 1:an dagen innan julafton och är riktigt mysig.


Känner du julstress?

Nej, inte riktigt stress efterom jag alltid är ute i så fruktansvärt god tid (för vem börjar pynta i oktober och kollar på kläder till julafton efter midsommar? ) Men jag har alltid väldigt höga förväntningar och vill att allt ska vara perfekt! Den ända gången jag har känt riktig stress det var nog när vi renoverade köket och det blev klart kvällen innan julafton! Det året var hemskt, inget julbak eller glöggdrickande på kvällarna...


Vad är bäst med december?

Allt!! Jag älskar hela december och kan inte få nog av lissebullar, glitter och julstjärnor. Men det jag längtar efter mest just nu är snön och mörkret, så det är nog ändå det bästa. Det ger en så mysig stämmning


Godast på julbordet?

Julskinka och köttbullar. Jag är inte ett jätte stort fan av julbord... Men risgrynsgröt kan ju vara det godaste som finns!!


Ovanlig vana kring jul

Sent kvällen innan julafton åker jag och pappa alltd och köper årets gran. Det är riktigt mysigt och kanske inte en så konstig tradition men eftersom vi är så sent ute har vi flera gånger rikerat att inte få någon gran :O
Sen har jag också en stor kärlek till kungsgranar. Jag ska alltid ha den största och maffigaste. Men de är ofta väldigt tunga och brukar inte kunna stå själva i våran lilla fot, så vi knyter fast dem i trapp-räcket! Det är nog en ganska ovanlig tradition


Hur ser er julafton ut?

Den är nog som hos de flesta andra vi vaknar på morgonen äter gröt till frukost. Sedan kollar vi julstrumpan och myser lite. Vi brukar alltid gå till kyrkan också, det hör till enligt mig! Kalle-Anka och julklapps-öppning är nog en självklarhet i de flesta svenska hem, så även hos oss!


Favoritjul-låtar?


Jag älskar Britney Spears My Only Wish! den är inte jätte julig men riktigt mysig ändå. Sedan gillar jag klassiker som White Christmas och Last Christmas

Vad brukar du ge bort i present?

Det ska vara personliga pressenter med en tanke bakom tycker jag. Det är inte så kul att gå in i en affär och köpa första bästa lilla sak. Sen är det också väldigt kul att göra egna julklappar!


Vad tycker du inte om på julbordet?

Sill! Jag har aldirg smakat om jag ska vara helt ärlig och jag tror inte att jag kommer göra det i år heller...


Vad vill du ha i julklapp?

Högst upp på min önskelista i år står en riktigt bra kamera. Gärna en systemkamera, kanske denna! Men jag tvekar väldigt mycket på om jag kommer få en


Godaste julgodiset?

Knäck och allt med nogat i!


Vart ska ni fira jul i år?

Hemma!! Jag har inte firat jul någon annan stans de senaste 11 åren!


Hur många brukar ni vara på julen?

Oj, det är väldigt olika. Ibland är vi bara min familj på fyra personer och ibland kommer släckten och då kan vi bli upp till 11 st!


Har du firat jul utomlands, eller kan tänka dig göra det?

Neej!! Verkligen inte, som jag sa så har jag varit hemma i mitt eget hus de senaste 11 åren. Så jag tänker inte äns åka härifrån!


// Ellen

Ellen

Satsumas!

På väg hem från stan gick jag inom Hemköp, och fick till min stora glädje syn på dessa underbara varelser! Väldigt billiga var dom så köpte på mig en hel del;) Med Satsumas hemma känns allt lite juligare! Doften av när man öppnar dem är oslagbar! Tyvärr var dock den jag nyss tog lite för sur.. Men gott luktar de, och får de ligga till sig nån dag så smakar de säkert lika gott som de luktar också!

Mums!

Mums!


//Axelina

Axelina

Kan det bli för mycket?

Nu när Ellen gjort ett så fint inlägg om julpynt kan jag ju inte låta bli att flika in med en liten grej!

Kan det bli för mycket? Den frågan har jag ställt mig många gånger när det närmar sig jul. Kan man julpynta för mycket? Kan det bli för mycket av det goda? Jag har kommit fram till att under julen kan det inte bli det!

 

Under resten av året är jag ingen ”pyntoman”; kan tycka att hus fulla med massa prydnadssaker känns som lite bad taste. Dock förändras hela min syn på det när julen närmar sig. Jag kan sitta i timmar framför IKEAs hemsida och drömma om vilka saker jag vill köpa; allt från ljusslingor till servettställ. Det är så konstigt att jag plötsligt tycker att det inte kan bli för mycket. Under julen tycker jag verkligen inte att ”less is more”, utan tvärtom!

 

Jag älskade jularna när man var barn och firade hos mor- och farföräldrarna. Där fanns så mycket att titta på! Små tomtar och ljus överallt, speldosor som spelade julsånger, allt! Julen är den tid på året där man får lov att vara lite överdriven, utan att det ses som konstigt.

 

Mer julpynt åt folket!

 

//Axelina

Axelina

Ikea

Jag har haft helt fullt upp idag! Kom nyss hem från lite träning och innan det var det skola. Men mellan dessa två aktiviteter så hann jag även med ett stopp på stan för att köpa vinterskor. Jag hittade ett par trevliga men det var inte det jag skulle skriva om. Jag tog nämligen en sväg förbi Ikea också. Ojojoj vad glatt överaskad jag blev av deras julavdelning!! Den brukar alltid vara ganska fattig så här i början och ha ganska tråkigt pynt, enligt mig. Men i år var den bätte än någonsin, julgranar och glitter i mängder! Jag ville ha allt men fick bita ihop ordentligt för jag har lovat mig själv att inte börja med julshopping för än 1 november. Jag blev helt förtrollad och mamma fick bokstavligt talat dra mig ut ur butiken...



 



 

Hur mysigt är inte detta??

//Ellen
Ellen

Jul-längtan!

Det är inte långt kvar till julafton nu! Mindre än tre månader, ganska mycket mindre än tre månader faktiskt. Jag tycker att man redan kan känna en tydlig julstämning, tända ljus, frost på morgonen och varm choklad sena, mörka kvällar. Fast jag är ju som jag är, ser jag något rött så tänker jag på julen ovasett årstid!
Jag hörde faktiskt att den första snön har fallit! Långt uppe i Lappland så är det nu vitt på marken. Här nere i Uppland får vi nog inte mer än frost på ett bra tag... Men oj, vad jag längtar! Snögubbar, snöbollskrig och pulkaåkning, det låter ju bara för underbart :)



Så här ser det ut där uppe just nu! Eller nej, kanske inte riktigt än...


// Ellen
Ellen

Mysmorgon!

Jag sa till mig själv, att denna julen skulle jag försöka lugna mig, och vänta med julmusiken till november åtminstone - ändå sitter jag här och lyssnar... Det går inte att hålla sig! Jag mår så bra av julmusik, blir så lugn. Och nu speciellt i tentatider, är det så underbart att vakna, sätta igång lite julmusik, äta frukost och läsa runt på alla andra julbloggar. Då orkar man med dagen bättre!

Tänkte att jag skulle svara på lite julfrågor som jag sett cirkulera bland bloggarna:) Denna listan hittade jag hos Lisasjul!


Vad brukar du göra under december?


Försöka njuta så mycket som möjligt av allt runtomkring! En massa julbak, planering och julklappsinköp (jag är så himla dålig på att vara ute i god tid när det gäller det, ibland har jag varit tvungen att ge mig ut på julafton... måste bättra mig där!)

Film-måsten i jul?


Jag älskar Grinchen, tycker den är helt underbar! sen såklart Ensam hemma-filmerna. Är en Disneyfantast så Musses julfilmer är även ett måste:)

Känner du julstress?

Det tror jag alla gör, nån gång! Jag har alltid så höga förhoppningar om att "Denna julen sa bli perfekt, precis som när man var liten", och då ställer jag massa krav på allt som ska fixas.. Men det hör liksom till, så nån stress är det kanske egentligen inte, haha!

Vad är bäst med december?

Oj, det finns så mycket! Älskar att det är mörkt, så man kan tända en massa ljus hela tiden! Snön är ju underbar:) Själva känslan av att det börjar närma sig, alla småsyskon som är så himla förväntansfulla!

Godast på julbordet?

Julskinka och rödbetssallad!

Ovanlig vana kring jul

Vi har ett "mini-julbord" kvällen innan julafton! Mamma griljerar alltid skinkan då, så det blir att man tar fram lite annat också och sitter och myser; sent på kvällen ska det vara!

Hur ser er julafton ut?

Det beror verkligen på om jag firar med mammas eller pappas familj! Detta året firar jag med mamma, så kan berätta om det.. Är nog ganska traditionellt. Julstrumpa på morgonen, såklart:) Sedan kollar barnen på Kalle Anka och efter det äter vi. Sen brukar vi ha julklappsutdelningen ganska sent!


Favoritjul-låtar?


Ehm.. finns ju så många! men This christmas, Have yourself a merry little christmas, och The christmas song är några favoriter!

Vad brukar du ge bort i present?

Helst något de inte vet om att de kommer få, eller inte önskat sig (men som man vet att de gillar såklart)

Vad tycker du inte om på julbordet?

Sillen! annars går allt annat ner!

Vad vill du ha i julklapp?

Blir svårare ju äldre man blir tycker jag... Har inte hunnit tänka ut något än! 

Godaste julgodiset?

Kola och knäck:)

Vart ska ni fira jul i år?

Hos mamma i Skåne! Med alla syskon och kanske även mormor.

Hur många brukar ni vara på julen?

Vi var fler för några år sen, nu brukar vi oftast bara vara familjen. Då blir vi 6 i ena och 7 i andra:)


Har du firat jul utomlands, eller kan tänka dig göra det?

Nej, och skulle ALDRIG kunna göra det heller!


 

/Axelina

Axelina

Välkommen till vår julblogg!

Varmt välkommen till vår nystartade julblogg! Vi som har bloggen är två kusiner som bor i två olika delar av Sverige. För några år sen upptäckte vi att vi har en stor sak gemensamt – vi är båda helt fanatiskt kära i julen! Sommar i all ära, men vintern är speciell!

 

Därför vill vi nu, genom denna blogg, förmedla lite av det vi känner inför denna kommande högtid, och hoppas kunna sprida vidare lite av den julglädje vi har inom oss:) En annan anledning till att vi startade bloggen är ju såklart att få skriva av oss lite grann! Vi går folk på nerverna med vårt oavbrutna julprat.. Så därför tänkte vi att det är bättre att få ut allt här, och ge andra julfantaster chans att ta del av vårt malande!

 

I bloggen kommer vi skriva om alla förberedelser, förväntningar och tankar, och även försöka komma fram till varför julen är så speciell för oss!

 

Hoppas du kommer trivas lika mycket som vi:)

Allmänt