Saffranskyckling

Såg att Lina lagt upp ett mysigt "i väntan på jul-recept", och då kom jag på en jättegod grej vi brukar göra såhär i novembertider! Därför fortsätter jag i hennes spår och ger er ett recept på supergod saffranskyckling. Arla har valt att kalla det "Solgul Kyckling", vilket låter lite fel. För mig är detta mer juligt än soligt!
 
Ingredienser (4 portioner):
 
4 kycklingfiléer, ca 400 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl crème fraiche
1/2 påse saffran, ca 0,25 g
1 tsk torkad dragon
1 dl riven lagrad ost
 
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en liten ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche, saffran, dragon och riven ost. Bred blandningen över kycklingen. Stek i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med kokta grönsaker och ris. 
 

 
Lovar att det blir megagott och juligt! Kramar!
Axelina

Kommentarer
Postat av: Lina

SV: Måste ju säga att detta recept minst sagt verkar gott! :) Jag har åren innan varit skeptisk till saffran i mat, men har nu upptäckt vad gott det är! :D Tänk vad jag gott miste om hela mitt liv!

2012-11-01 @ 11:27:54
URL: http://www.sagojul.blogspot.com
Postat av: Julbloggen - Min Vintersaga

gud så gott!! Nästan så man måste prova? Jag har aldrig ätit saffran i mat nämligen, och det låter så himla gott :D

2012-11-01 @ 11:56:29
URL: http://minvintersaga.blogspot.com
Postat av: Lina

SV; Klok pappa, för mig var det mamma som tvingade i mig paella ;) Tänk, föräldrar kan fortfarande lära en något!

2012-11-01 @ 12:39:10
URL: http://www.sagojul.blogspot.com
Postat av: Elin

Tack för tipset! Ska absolut testa detta :)

2012-11-02 @ 14:45:52
URL: http://elinsjulmys.blogg.se/
Postat av: Emelie - Emelies Christmas

MUMS :D

2012-11-02 @ 22:18:09
URL: http://emelieschristmas.blogg.se
Postat av: Maries strålande jul

Det låter gott, jag har ätit soppa, fisk och paella med saffran men kyckling med saffran har jag nog inte ätit. Det här ska jag testa, tack för tipset!

2012-11-03 @ 20:31:42
URL: http://julen.gladers.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback