Vänta?

Jag hade bestämmt mig för att vänta med all julig "mat" i år. Jag skulle inte dricka julmust, äta pepparkakpor, julskum eller lussebullar före första advent! Jag har inte klarat det och syndat mycket, väldigt mycket om jag ska vara ärlig... Men det är ju så funktansvärt gott och så frunktansvärt svårt att hålla sig borta från alla dessa saker när man längtar efter julen så mycket som jag gör just nu!

Men vad tycker ni! Borde man vänta eller är det okej att börja så tidigt som oktober med dessa juliga saker? Kan man dricka för mycket julmust och äta förmycket pepparkakor innan så att det tappar sin charm när julen väl kommer? hm...



Från och med mu ska jag försäka hålla mig till första advent!

//Ellen
Ellen

Kommentarer
Postat av: Tomtens Dotter

Det är väl ok att provsmaka lite? Man behöver ju inte föräta sig bara för den sakens skull?

2011-10-30 @ 23:56:55
URL: http://tomtensdotter.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag tycker det är helt okej att börja lite smått i November, möjligen att det känns lite för tidigt just nu men jag förstår precis vad du menar. Pepparkakor, lussekatter och allt därtill är ju så fantastiskt gott!

2011-10-31 @ 08:59:45
URL: http://sandrasjul.blogspot.com/
Postat av: Tomtenissan jul

Jag tycker att man ska äta om man är sugen. Äter man däremot året om så tappar det sin charm men inte nu när det börjar närma sig och man är så julsugen.

2011-10-31 @ 13:11:18
URL: http://tomtenissansjul.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag tycker att det är helt okej att börja lite när man vill :) Jag har redan börjat dricka glögg och äta pepparkakor och jag tror inte det förstör för mig, men det är ju olika från person till person också :)

2011-10-31 @ 13:19:05
URL: http://arildsdottir.blogg.se/
Postat av: Jojjjjohs.se

Jag har bara druckit julmust hittills. Tycker att det är okej :) Men väntar med lussekatter och pepparkakor osv. till 1:a advent.

2011-10-31 @ 14:40:32
URL: http://jojjjjohs.se
Postat av: Jul hos Tess

Jag har lätt för att tjata ut olika matgrejer, så jag brukar vara väldigt försiktig, särskilt med julig mat. Tänk att tröttna på pepparkakor?! Hemska tanke. Men så länge du är riktigt sugen tycker jag du bara ska köra på! ;)

2011-10-31 @ 19:36:07
URL: http://julhostess.blogg.se/
Postat av: Emelie - Emelies Christmas

Jag tycker inte att det är för tidigt. Det är väl snarare ANDRA som tycker att det är för tidigt. Det är bara du själv som kan bestämma hur tidig eller sen du vill vara med att börja julfirandet. Jag har börjat lyssna på julmusik, dricka julmust och baka lussebullar. Bara för att jag ska få njuta av julen så länge som möjligt! :)

2011-10-31 @ 21:10:06
URL: http://emelieschristmas.blogg.se/
Postat av: Marie/Underbara Juletid

Jag brukar "fuska" o jag känner för det men för mig är det inte fusk ändå. Jag tror inte att jag tröttnar på julen. Pyntar gör jag inte förrän till advent och jag bakar itne lussebullar och pepparkakor förrän till advent. Men äta kan jag göra innan om jag känner för det. Likaså lyssna på julmusik. Jag skulle inte hitta lyssna igenom alla mina julskivor om jag väntade till december. Däremot börjar jag med de som inte är jättejuliga och de mest speciella spelar jag inte förrän i december. Jag tycker man ska göra det som känns bäst för en själv, det man själv mår bra av och inte lyssna så mycket på vad andra tycker så länge man inte tvingar i dem pepparkakor under bjällerklang ;)

2011-11-01 @ 21:51:29
URL: http://julen.gladers.net
Postat av: JojjoDesign - Exclusive layout

Just nu pågår en utlottning av två juldesigner :) Missa inte det!

http://jojjodesign.blogg.se/2011/november/juldesignutlottning.html



Kram

2011-11-03 @ 01:22:13
URL: http://jojjodesign.blogg.se/
Postat av: Victorias Jul

Jag brukar vänta med all julig mat och julmusik till första advent, det brukar gå bra fast i år har jag provsmakat lite julmust. Just för jag är rädd för att det ska tappa sin juliga känsla.

2011-11-03 @ 20:00:01
URL: http://victoriajul.blogg.se/
Postat av: Sannas Christmas

Jag har fuskat med juleskum, men inget annat! Och GUD vad jag vill ha glögg och pepparkakor nu, jag kommer bli tårögd när jag äter det första gången, jag blir det nästan nu :) Lycka!

2011-11-05 @ 17:11:47
URL: http://sannaschristmas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback