Vörtbröd

Vörtbröd hör ju verkligen til julen och i år hade jag tänkt försöka att baka ett eget! Det kan väl inte vara så svårt, eller? Jag är inte duktig alls på att baka bröd så jag skulle behöva lite tips på ett bra recept som nästan inte går att misslyckas med! Så om det är någon som har ett bra recept som de vill dela med sig av eller bara lite tips på vad man sak tänka på när man bakar vörtbröd så är jag väldigt tacksam!

        

Såg ni föresten min lite roliga felstavning för mågra dagar sedan? Jag medade ju självklart sju sorters kakor och inte sjuk sorters kakor!

//
Ellen

Ellen

Kommentarer
Postat av: Ellinors julblogg

Jag hade inte ens hört talas om vörtbröd förrän jag började läsa en massa julbloggar förra året, så jag är inte till någon hjälp där...Sv: Ja, det blir lite trist att vara utan hemgjorda pepparkakor, men jag tänker nog inte köpa någon färdig deg ändå. Ska jag göra hembakta peppisar ska de vara HELT hemgjorda, från scratch. Vi får nog nöja oss med pepparnötter och köpta pepparkakor istället. Vi brukar faktiskt inte äta så mycket pepparkakor i min familj ändå så det gör inget :)

2010-12-16 @ 12:39:05
URL: http://ellinorsjulblogg.blogg.se/
Postat av: Tomtenissans Julblogg

Sv: Tack så mycket, det var faktiskt lättare att göra marsipanfigurer än vad man tror. Ja, dem stora hjärtarna är pepparkakor och dem var väldigt stora och tjocka.

2010-12-16 @ 13:48:12
URL: http://tomtenissansjul.blogg.se/
Postat av: Hanneles jul-paradis

jag tycker många recept har för mycket vört, hälften räcker, kummin är gott till.

2010-12-16 @ 17:00:37
URL: http://hannelestraditioner.blogspot.com/
Postat av: Emelie - Jul i Tomteverkstan

Jag har aldrig bakat just vörtbröd men andra bröd brukar jag baka ganska ofta och A och O är att snåla med mjölet! Självklart måste man ha mjöl så att den inte är helt kladdig så att allt fastnar men många har en tendens att överdriva med mjölet och då blir det bara torrt och hårt. Nä, låt det vara lite kladdigt så ska du se att du får världens godaste bröd! :)

2010-12-16 @ 18:16:37
URL: http://julitomteverkstan.blogg.se/
Postat av: Therese

Jag bakade vörtbröd för ett litet tag sedan, vilket blev väldigt gott. Jag följde bara receptet, så det är mitt tips haha. :) Vörtbröd är bland det godaste jag vet.

2010-12-17 @ 08:54:37
URL: http://goteborgsjul.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback