Hyacinter!

Jag älskar hyacinter, de luktar så underbart och påminner mig om jularna då jag var liten. Så när jag var på affären i går så köpte jag två stycken:) Dock har jag absolut inget alls att sätta dom i! Alla krukor är antingen för små eller för stora.. Så nu sitter de i sina fula "plastlådor"! Jaja, så länge jag får känna deras doft så får jag väl vara nöjd..:)

Hur sköter man om hyacinter? Ska man göra något med dom? är skitdålig på blommor och har ingen aning om hur jag ska underhålla dom!




 

//Axelina

Axelina

Kommentarer
Postat av: Therese

Här är lite råd om hyacinter. :) http://www.odla.nu/artiklar/hyacint-05.shtml

2010-12-11 @ 18:23:36
URL: http://goteborgsjul.blogspot.com
Postat av: Therese

Jag har själv köpt hyacinter idag. :) Köpte även speciella hyacintvaser i glas. Då tar man bort jorden och fyller på med vatten så att rötterna har vatten, men inte löken. Det blir jättefint! Man hinner dem på blomsteraffärer och dylikt. :)

2010-12-11 @ 19:03:54
URL: http://goteborgsjul.blogspot.com
Postat av: Therese

Jag får lägga in bild imorgon efter jobbet. Men det är riktigt fint faktiskt, tycker jag. :) Förstår om det inte känns lönt för dig dock! :)

2010-12-11 @ 21:19:38
URL: http://goteborgsjul.blogspot.com
Postat av: Åsa

Om man vill så kan man, när hyacinten blommat klart, ta hand om löken och lägga den svalt och mörkt så går det att plantera ut den till våren! Jag skulle tro att samma sak kan appliceras på amaryllisen t.ex.

2010-12-13 @ 16:59:10
URL: http://nuardetjuligen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback