Nu tror jag vi fått nog!

Fasen alltså, jag har varit trött på vår bloggdesign hur länge som helst, den är inte alls julig på det sättet jag vill ha den! Bloggen har ju sett ut såhär sedan vi startade hösten 2010, och känner att det är dags för förändring!
 
Men VAR ska denna förändring komma ifrån? Jag är den mest otekniska människa som någonsin vandrat på denna jord, och vet inte alls hur jag ska bära mig åt.. Så nu frågar jag er, kära läsare och julbloggare - är det någon av er som kan och vill hjälpa oss? Eller känner någon som kan hjälpa oss?
 
Jag är på lite extra dåligt humör ikväll för att jag gjorde sönder min sista hela teboll. Jag skulle göra mig en kopp julknäck-te, men så blev det icke! Bollen bröts i två bitar.. Hoppas ni har en bättre kväll, haha!
Allmänt

Frosten är kommen!

Vem var inte lyckligaste flickan i världen imorse? Cyklade till jobbet vid halv sju och frosten låg som ett fint skimrande, krispigt täcke över gräset! Att man kan bli så varm i hjärtat av att det blir kallt ute! Höstjackan känns ju nästan för kall, är det redan dags för tjocka vinterjackan? Kanske, med tanke på att det ska bli ännu kallare imorgon!

Ska upp lika tidigt imorgon så nu har jag krypit ner i sängen och skriver från mobilen, himla smidigt, haha! Hoppas att ni haft en fin dag, och att ni också fått njuta av frosten!



Lägger upp en mysig bild jag hittade på google (vet att bilden nog ser konstig och stor ut på bloggen, bara för att jag lägger upp från mobilen, men det får vi leva med)! Kram på er!
Allmänt

2 grader

2 grader ska det bli inatt, kan man hoppas på frost? Det har varit riktigt ruggigt och kallt idag, det har liksom varit något i luften! 3 månader till julafton också, tänk vad snabbt tiden går! Jag har köpt hem en ordentlig påse med satsumas, fyllt på värmeljusförrådet och tumvantarna är framtagna - nu är jag redo för höst!
 
Bild från weheartit
 
 
Kram Axelina
Axelina

Detta hus!

 
Detta hus har jag firat jular i sedan jag föddes fram till att jag var femton år. Det var farmor och farfars hus och jag har så sanslöst många fina minnen härifrån att jag ständigt blir varm i hjärtat när jag ser tillbaka på gamla bilder. Farmor och farfar finns tyvärr inte längre, och inte huset heller (eller finns gör det ju, men inte i våra ägor!), men jag är så glad att jag fick fira så många fina jular där! Farmor och farfar var precis lika juliga som jag, de hade nästan lika många julgranar som rum i huset, och varje gång farfar fick en stund över satte han sig vid pianot och spelade julsånger. 
 
 
Jag satt precis och tittade igenom gamla bilder, och till min glädje har jag väldigt många bilder från olika jular därifrån. Jag har fått hjälp med att scanna in dem och lovar att visa fler för er någon dag! Här är en på mig och min bror i tomtens knä! Farfar var en jäkel på att klä ut sig och jag var aldrig riktigt säker på att det faktiskt var han bakom masken!
 
 
 
Har ni något speciellt hus som ni verkligen förknippar med jul?


Kramar Axelina
Axelina

Mysdags

Här sitter jag och har det bra, trött efter en hel dags jobb! Att man kan må så bra av tända ljus! Och tänk vad skönt med fredag imorgon. På lördag ska jag och vännerna ses och baka, och ha en riktig höstmysdag. Ska testa göra de där ryttarkakorna då, och se om de kan bli lika bra som de på cafét.
 
På tal om bakning, ser ni Hela Sverige Bakar ikväll? Så bra program, man blir ju så inspirerad till att göra alla möjliga bakverk! Me like :)
 


Kram på er!
 
 
 
Axelina

Kyla

När jag cyklade till jobbet tidigit imorse var det riktigt kallt, jag fick till och med använda vantar! Galet! På något sätt känns det nästan som att frosten snart kommer, fast det är säkert mest önsketänkande.. Men för er i Norrland borde det inte dröja länge innan den dyker upp! I vilket fall är jag glad och njuter av att sätta på elementet om kvällarna, äta satsumas och dricka chai!
 
Vad har ni för väder?
 
 
Kram Axelina
Axelina

Otekniska Axelina

Funkar detta? Blir det något inlägg? Häftigt det här med mobilinlägg, är ju lite efter när det kommer till det tekniska men tänker att jag måste testa!

Testar att slänga in en bild med, här är från fasters hus i somras, med utsikt över glasverandan. Detta rum alltså, har ni följt mig ett tag vet ni att jag redan bombat er med bilder på verandan..! Men jag får helt enkelt inte nog, så vill jag också bo! Lika stämningsfullt sommar som vinter. Utanför verandan satt vi förra julen och drack glögg framför eldkorgen :)



Kram på er mina fina!
Allmänt

Kakrecept efterlyses!

Hej på er!
Hoppas allt är bra med er! Idag är det en riktigt höstmysdag, med regn och blåst. Jag mötte upp en kompis för lite skitsnack och fika. Vi har ett café på capus som jag älskar, dels för deras underbara chai, men också för deras gudomliga kakor! Det går inte att beskriva hur goda de är, typ en blandning av kladdkaka och knäck! Så nu undrar jag om någon av er har sett dessa kakor innan, och kanske till och med har ett recept? Annas kakor heter de visst där, men det kanske bara är just där de heter det :P





Kramar Axelina
Axelina

Julböcker?

Jag är en riktig bokmal, älskar att krypa upp i soffan med en bra bok och lite tända ljus. Nu har jag ju kommit på att en bok med julfeeling måste vara svår att slå i mysfaktor. Men finns det några såna?  Känner att jag inte alls har någon koll på det men hade blivit superglad för tips! Har ni några mysiga böcker med julfeeling på lager? Det gör inget om den är lite cheesy, sånt gillar jag!
 
bild från weheartit
 
 
Kram Axelina
 
Axelina

Det luktar höst i min lägenhet!

Åh, jag var på Ikea med mamma i veckan och kunde inte låta bli att plocka på mig lite ljus med äpple-kanellukt. Även om de inte går att jämföra med Yankee Candle så måste jag säga att det luktar ljuvligt!
 
Det har varit lite tyst här ett tag, det beror på att jag varit nere i Skåne hos familjen. Jag åkte ner för att gå på en anställningsintervju och istället för ett enkelt helgbesök ledde det ena till det andra och jag stannade hemma i två veckor. Så går det när ens tillvaro känns lite "tills vidare"... Jag är klar med min utbildning och söker nu jobb - lättare sagt än gjort kan jag säga. Just nu bor jag kvar i Linköping men tanken är att jag ska flytta söderut om jag hittar något jobb, så länge ströjobbar jag och pluggar lite.
 
Lite spännande är det också, för förhoppningsvis, om allt går som det ska så kommer jag ju att spendera julmånaderna i en ny, förhoppningsvis lite större lägenhet! Tänk att få julpynta i mer än ett rum! Lyx! (lever i en etta på 24 kvm just nu)
 
Så lite jobbigt är det att inte veta vart jag är på väg, men samtidigt tror jag att det kan bli hur bra som helst!
 
Det blev ett icke-juligt inlägg det här, men kände att det behövdes! Nu ska jag forstätta mysa med mitt ljus, lite fiskgratäng och Idol! 
 
Kram på er jultokar :)
Axelina